Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BASKİ, şehrin dört bir yanında çalışıyor

BASKİ, şehrin dört bir yanında çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ, şehrin dört bir yanında yatırımlarını sürdürüyor. Balıkesir’e kesintisiz ve sağlıklı su hizmeti sağlamak amacıyla birçok projeyi hayata geçiren BASKİ, aynı anda birçok farklı noktada ça

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ, şehrin dört bir yanında yatırımlarını sürdürüyor. Balıkesir’e kesintisiz ve sağlıklı su hizmeti sağlamak amacıyla birçok projeyi hayata geçiren BASKİ, aynı anda birçok farklı noktada çalışmalarını sürdürüyor. 
Şehrin dört bir yanında temiz, planlı ve kimlikli bir kent için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; su kalitesinin iyileştirilmesi, sağlıklı ve kesintisiz içme suyunun sağlanmasına yönelik içme suyu şebeke hatları ile entegre su projeleri yatırımlarına büyük önem veriyor. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), tarafından hazırlanan projeler ve hayata geçirilen yatırımlarla şehrin suyu en verimli şekilde yönetiliyor. İçme suyu tesislerinden atıksu arıtma tesislerine, içme suyu şebeke hatlarından kanalizasyon şebeke hatlarına, içme suyu depolarından tarımsal sulama kanallarına kadar birçok hizmet sağlayan BASKİ, devam eden işlerini aralıksız sürdürüyor. 
Erdek Körfezi kirlilikten kurtulacak 
Erdek’i modern altyapıya kavuşturacak, bölgenin atık su sorununa çözüme getirecek ve suyun kalitesini yükseltecek olan yaklaşık 78 milyon liraya mal olacak 62 bin 750 kişi kapasiteli Erdek Kanalizasyon ve Atıksu Artıma Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İleri Biyolojik Arıtma prosesi ile inşa edilen atıksu arıtma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte ilçede uzun yıllardır yaşanan kanalizasyon şebeke ve atık su bertaraf sorunları çözüme kavuşmuş olacak. Erdek Körfezi’ni kirlilikten kurtaracak olan tesisle birlikte Marmara Denizi’nde kirliliğe neden olan unsurlar da ortadan kaldırılacak. Toplam 61 bin 300 metre kanalizasyon şebeke ve terfi hatları, 2 bin adet parsel bacası, 5 adet paket tip terfi merkezi ile ileri biyolojik arıtım prosesine sahip Erdek Atıksu Arıtma Tesisi kapsamında işin yüzde 26’sı tamamlandı. 
Marmara-Asmalı ve Çınarlı Mahallerine yeni su depoları 
Marmara İlçesi Çınarlı ve Asmalı Mahalleleri İçme suyu Deposu İnşaatı İşinin % 95’ini tamamlayan ekipler, kısa zamanda çalışmalarını tamamlayacak. 
Bandırma’da derin deşarj ortadan kalkıyor 
Yıllardır derin deşarj yöntemiyle evsel atık ve kanalizasyon atıklarının bırakıldığı, kirliliğin toplum sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığı Bandırma Körfezi’nde “Bandırma Entegre Su Projesi” kapsamında; 173 bin kişi kapasiteli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, atıksu terfi istasyonu, koku giderim üniteleri, online takip için SCADA sistemleri, 6 bin 90 kilometre uzunluğunda kanalizasyon kolektör hatları, 28.8 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı, 3 adet paket tip terfi merkezi, 2 adet 5 bin metreküp hacimli içme suyu deposu, bir adet 10 bin metreküp hacimli içme suyu deposu, 7.5 kilometre uzunluğunda içme suyu isale hattı, içme suyu terfi istasyonu inşa ediliyor. Bandırma’da derin deşarjı ortadan kaldırarak Bandırma Körfezini daha sağlıklı bir hale getirecek aynı zamanda sağlıklı içme suyunu kesintisiz olarak tüm vatandaşlara sağlamak amacıyla çalışmalar aralıksız sürüyor. 
İvrindi’de su sorunu sonlanacak 
Hem sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hem de sağlam bir altyapı hizmeti sunmak için İvrindi İçme suyu ve Kanalizasyon İnşaatı yapımına devam eden BASKİ, 1972 yılında yapılmış ve ekonomik ömrünü tamamlamış kanalizasyon ile içme suyu hatlarını yeniliyor. 
Yatırımlardan Gömeç’te nasibini aldı 
Gömeç’te, sık sık arıza meydana gelen hatlarda içme suyu kesintilerinin önüne geçmek amacıyla Gömeç İlçe Merkezi ile Karaağaç Mahallesi İçme suyu İletim Hattı yapımına başlayan BASKİ; toplamda 9 bin 917 metre içme suyu şebeke hattı ve 1.000 metreküplük içme suyu deposu imalatı yapacak. 
Ayvalık-Şirin Kent’e kanalizasyon şebeke hattı 
Ayvalık İlçesi Şirin Kent Mahallesi Kanalizasyon Şebeke Hattı İnşaatı Yapım İşine devam eden BASKİ; 3 bin 169 metre kanalizasyon ve kollektör şebeke hattının yapımının 822 metresi yapılarak işin % 30’unu tamamladı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: BASKİ şehrin yanında çalışıyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli