Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BASKİ´den açıklama geldi

BASKİ´den açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde gazetemiz sütünlarında yer alan ?BASKİ´den garip uygulama!´...

Geçtiğimiz günlerde gazetemiz sütünlarında yer alan ?BASKİ´den garip uygulama!´ başlıklı haberimizin ardından BASKİ Genel Müdürlüğü Erdek İşletme Şefliği yetkilileri bir açıklama yaptı.

BASKİ tarafından yazılı olarak yapılan açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

6360 sayılı Kanun ile 30 Mart 2014 tarihinde Balıkesir ilinin Büyükşehir Belediyesi olması ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmek ve bu maksatla gereken her türlü tesisi kurmak, kurulu olanları devralmak ve bir elden işletmek, 2560 sayılı kanunda sayılan görevleri yerine getirmek üzere BASKİ Genel Müdürlüğü kurularak, ilçe ve belde belediyelerine ait 232 kentsel mahallenin yanında 6360 sayılı yasa ile tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen 898 kırsal mahalleyi de sorumluluk alanına dâhil ederek hizmetlerine başlamıştır.

İdaremiz; abonelerimizin su sayaçlarının okunarak tahakkuk ettirilmesi işlemlerini her ay gerçekleştirmektedir. Özellikle Covid-19 salgını nedeni ile önceki tedbirler kapsamında tamamen kapalı olan işyerlerimizin mağduriyet yaşamaması için endeks okuma dönemlerinde herhangi bir ücret tahakkuk ettirilmemiş ve yine sistemde tutulmamıştır.

Yine yeni alınan tedbirler gereği hafta içi açılış ve kapanış saatleri belirlenen zamanın dışında ve Cumartesi-Pazar günleri kapalı olması gereken işyerlerimizin endeks okuma işlemleri işyeri abonelerimizin mağduriyet yaşamayacağı saatlerde yapılmaya özen gösterilmektedir. Münferiden hafta sonu yapılan işyeri endeks okumalarında; abonelerimizin mağduriyet yaşamaması için endeks okuma dönemlerinde yine herhangi bir ücret tahakkuk ettirilmemekte ve sistemde tutulmamaktadır.

Ayrıca abonelerimize oluşturulan faturalar aynı anda idaremizde kayıtlı olan telefonlarına SMS olarak ve kayıtlı mail adreslerine gönderilmektedir. İdaremiz WEB sayfasından Sanal Şube hizmet alanında abonelerimiz kendi faturasını oluşturma, fatura ödeme, abonelik yaptırma gibi tüm işlemlerini merkezlerimize gelmeden yapabilmektedir.



Anahtar Kelimeler: BASKİ açıklama geldi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli