Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BASKİ´den Bandırma´ya 20 milyon Avroluk Atık Su Arıtma Tesisi

BASKİ´den Bandırma´ya 20 milyon Avroluk Atık Su Arıtma Tesisi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen...

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi´nin (BASKİ) nihai faydalanıcısı olduğu Bandırma Entegre Su Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan Bandırma Atık Su Arıtma Tesisi yapım işinin başlaması nedeniyle Grand Asya Oteli Balo Salonu´nda tanıtım toplantısı yapıldı.
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü M.Bülent Üncü tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Marmara Denizi ve Bandırma için önemli, bir gün olduğunu söyledi.
Üncü, şunları aktardı: ?Biz burada Avrupa Birliği ile beraber ulusal paylarımızla da finanse ettiğimiz bir 20 milyon Avroluk büyük bir projeye başlıyoruz. Atık Su Arıtma olarak stardını vereceğiz. Açıkçası bizim Batı Anadolu´da yürüttüğümüz tek projemiz. Doğu ve Güneydoğu´daki projelerimizin dışında Bandırma´ya ve özellikle Marmara Bölgesi´ne yapacağı katkıyı da çok önemsediğimizi ifade ediyorum. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programımız var. Bu 2007´den bu tarafa devam eden ve Türkiye´nin çevre alt yapısına destek olan bir programdır. Bu pogramda bu güne kadar hibe olarak 1 milyar Avro´dan fazla para kullandık. Bununla beraber Türkiye´den belediyelerimizin bakanlıklarımızın katkısı ile beraber 11-12 milyar Avro´yu bulan önemli bir yatırım gerçekleştirildi. Bu 50 farklı projeyi işaret eder. Bunların 38 tanesi Arıtma Tesisi, 7 tanesi su temini projesi, 5 katı atık, 1500- 1600 kilometrelik içme suyu hattı. 1200-1300 kilometrelik atık su kollektör hattını gerçekleştirdik bu yardımlar sayesinde.?
Daha sonra kürsüye gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ?Büyükşehir Belediyesi olarak biz 2019 da bir araya geldik. Bu şehir için ne lazım? Bunların nasıl yapılması lazım? Hangi insanla, hangi finansla nasıl yapacağı? bir konuşalım anlatsınlar. Yaşayan insanların huzurunu arttıralım, kültürel bir belediye olalım. Çok önemli bir iş yapıyoruz. İnsanlarımız huzursuz olacaklar, Çünkü riskli bir iş yapıyoruz. Neden, şehrin ana arterlerin hepsindeki organizasyonu yön değiştirmelerini yapacağız. Borularını değiştireceğiz, arıtmanın yönüne doğru götüreceğiz. 2023´e kadar Bandırma´nın içersinde iş makineleri hep çalışacak. Su borularını değiştireceğiz, yağmur su hatlarını denize vereceğiz.? dedi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı da toplantıda yaptığı konuşmada, tablonun güzelliğine değinerek şunları söyledi: ?Bu tablo gerçekten çok güzel bir tablo, bu tabloda Bandırma Belediyesi, ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi farklı halkımızın tercihi ile farklı siyasi partilerce yönetilmesine rağmen, amaç insana hizmet olunca, amaç şehre hizmet olunca, birbirleriyle gerçekleşen iyi anlaşan belediye başkanı, halkımıza, seçmenlerimize, hemşerilerimize nasıl hizmet ederiz ortak paydada buluşunca böyle güzel tablo ortaya çıkıyor.? Diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false