Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BASKİ´den şikayetler sürüyor

BASKİ´den şikayetler sürüyor

?Kullanılmayan su için 15 lira masraf alınıyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ´den şikayetler artarak sürüyor. BASKİ´nin, eleştirilen son uygulaması ise su kullanımı olmayan yazlık evlerden aylık 15 lira masraf istenmesi oldu.
Konuyla ilgili olarak gazetemize bir yazı gönderen ve emekli müdür Nurettin Duru, şunları belirtti:
?İstanbul´da oturup yaz aylarını Erdek´te geçiren, 40 yıllık Erdek aşığı bir yazlıkçıyım. BASKİ, yeni bir uygulama başlattı. Kış aylarında evlerinde bulunmadığı için su harcaması olmayan yazlıkçılardan, Katı Atık Bedeli ve Çevre Temizlik Vergisi adı altında ayda 15 lira masraf alınıyor. Bu yasa dışı uygulamaya iki kez, internet üzerinden itiraz ettim. Hiç aldırmadılar. Su sarfiyatı bulunmayan konutlardan ayda 15 lira masraf alınır mı hiç??
ERDEK TURİZMİNE BÜYÜK DARBE
Kendisinin, bankaya otomatik ödeme talimatı olması nedeniyle durumdan haberi olduğunu vurgulayan Nurettin Duru, açıklamasını şöyle sürdürdü:
?Benim, bu nedenle uygulamadan haberim oldu ama hiçbir yazlıkçının haberi yok. Onlar, yazın evlerine geldiklerinde sularının kesilmiş olmasının yanı sıra faturalarına ayrıca gecikme faizlerinin de bindirildiğini görünce şaşkınlığa uğrayacaklar. Düşünün ki, tüm Erdek´te kaos çıkacak.

Bu duruma daha kimse uyanmadı. Su faturasının içindeki bu 15 liralık kalemi Erdek´te yaşayanlar da fark etmedi. Erdek´e gelen turist sayısı zaten çok azaldı. Bundan sonra ise hiç gelmez. Yazıktır, günahtır, su kullansam bu parayı ödemeye hazırım ama sıfır su harcaması bulunan konutlardan nasıl 15 lira masraf parası alınır??
YAZLIKÇILARA BÜYÜK ZULÜM
BASKİ´nin uygulaması için İdare Mahkemesi´ne dava açacağına işaret eden emekli müdür Nurettin Duru, şu açıklamada bulundu:
?BASKİ, oyalıyor. Efendim, fatura çıkmış, sarfiyat yok ki! Ancak 15 lirayı almak için boş fatura çıkarıp onun içinde yalnız 15 lirayı alıyorlar. Yaz gelince, Erdek´teki tüm yazlıkçıların suları kesik olacak. Kimsenin haberi yok. Çünkü, yazlıkçılar, evlerinde bulunmuyor. Bu Büyükşehir Belediyesi ne yapmak istiyor? Güzelim Erdek´i yok etmeye mi çalışıyor? Yazlıkçılara bu zulüm yapılmaz. Elbette ki, su parası alınacak. Alınmasın demiyorum. Ama su harcaması, yazlıkçılar yazı geldiğinde ve sarfiyat yaptığında alınmalı. Şimdi istemeye hakkı yok. Büyükşehir Belediyesi, bu arada anlaşılmaz bir biçimde, sorumluluğu Erdek Belediyesi´ne atıyor. Erdek Belediye Meclis toplantı tutanaklarını izledim. Sarfiyata bağlı alınması hakkında, ?Boş faturaya da 15 lira para alın´ diye Erdek Belediye Meclisi´nin aldığı hiçbir karar yok. Zaten olsa da, yasal olmadığı için alamaz. Bu çeşit yasa dışı uygulamalar kaç kez yargıdan döndü. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na, 4982 sayılı kanuna aykırı davranmaları nedeniyle bu konuda verdiğim iki itiraz dilekçem bulunuyor.?
Haber : Tuncay Ertan



Reha Uluçay
26.12.2016 17:53:53
Baski maalesef particiliğin babasını yapıyor. Erdek AKP li olmadığı için baskı kurmaya çalışıyorlar. Sokaklara bakın hertaraf otoparkçı dolu. Yazık oluyor bu particilikle

Özer Özen
27.12.2016 00:23:03
Yazlıkçılar ikamet ettikleri apartmanların aidatlarını, yakıt giderlerini, elektrik paralarını kullanmadıklrı halde ödüyorlar, atık su giderlerini de ödeyerek Erdek´in çok kötü durumda olan alt yapısına katkı sağlamaları gerekir.

ışık aktaş
28.12.2016 21:53:45
13 yazdır Erdekteyim-belediyelerin yazlıkcılarla su tartışmaları hiç bitmedi

Anahtar Kelimeler: BASKİ şikayetler sürüyor
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli