Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Baski´den su sayaç uyarısı

Baski´den su sayaç uyarısı

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü Erdek İşletme Şefliği, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçları ve tesisatlarının "don" tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, aboneleri konuya ilişkin ö

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü Erdek İşletme Şefliği, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçları ve tesisatlarının "don" tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, aboneleri konuya ilişkin önlem almaları konusunda uyardı.
Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçları ve tesisatlarının "don" tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirten Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü Erdek İşletme Şefi Oktay Süzen, açıkta olan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve cam yünü, talaş gibi çeşitli izolasyon malzemeleriyle izole edilmesi gerektiğini işaret etti.
Hava sıcaklığının özellikle sıfırın altına düştüğü durumlarda açıkta bulunan su sayaçlarının kesinlikle muhafaza altına alınmasının önemine dikkat çeken Süzen, ?Buz tutmuş su sayacı herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmamalıdır. Aksi takdirde ısı farkı sayacın patlamasına neden olabilir. Abonelerimiz alınan önlemlere rağmen yaşabilecekleri sorunların çözümüne yönelik işletmemizden yardım isteyebilirler.? dedi.
Haber : Mehmet Ertan



Anahtar Kelimeler: Baski sayaç uyarısı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false