Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BASKİ’den Erdek çiftçisinin yüzünü güldüren destek

BASKİ’den Erdek çiftçisinin yüzünü güldüren destek

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (BASKİ) ilçemiz çiftçisine tarımsal sulama borusu desteğinde bulundu.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (BASKİ) ilçemiz çiftçisine tarımsal sulama borusu desteğinde bulundu. 
Güney Marmara Bölgesi’nde şiddetli yaşanan kuraklık nedeniyle zeytin bahçelerini sulayamayan çiftçiler için Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) harekete geçti. 
AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı ve S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu’nun girişimiyle, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (BASKİ) tarımsal sulama borusu talebi karşılık buldu. 
İlk etapta BASKİ tarafından çiftçilerin hizmetinde kullanılmak üzere S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’ne toplam 4 bin metre tarımsal sulamada kullanılacak özellikte boru teslim edildi. 
Tarımsal sulama borusu teslimi için Erdek’e gelen BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, kuraklıktan dolayı olumsuz etkilenen Erdek’li zeytin üreticilerinin ekonomisini rahatlatmaya yönelik tarımsal destek programları kapsamında sulama borusu desteğinde bulunduklarını söyledi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal faaliyetleri desteklemek için her türlü çalışmaların gerçekleştirdiğini ifade eden Günal, tarımsal sulama ile alakalı olarak üreticilerimizin borularını gönderiyoruz. Amacımız Erdek’teki sulu tarım alanlarının artırılmasını sağlamak. Tarımsal faaliyetlerde geliri artıran en önemli unsur sudur. Suyu ne kadar hızlı bir şekilde zeytinlik alanlara verebilirsek o kadar avantaj sağlarız. Ülkemiz ve bölgemiz şu dönemde bir kurak periyottan geçiyor.   
Güney Marmara Bölgesi’nde yaşanan susuzluktan dolayı zeytin üreticilerinin zor günler geçirdiklerine dikkat çeken müstahsil, sulama borusu desteği sayesinde önümüzdeki hasat dönemlerinde ürün kaybı yaşanmaksızın üretime devam edebilecek olmanın mutluluğunu yaşayacaklarını dile getirdi.     Güney Marmara Bölgesi’nde yaşanan susuzluktan dolayı zeytin üreticilerinin zor günler geçirdiklerine dikkat çeken müstahsil, sulama borusu desteği sayesinde önümüzdeki hasat dönemlerinde ürün kaybı yaşanmaksızın üretime devam edebilecek olmanın mutluluğunu yaşayacaklarını dile getirdi. 
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol’da, İlçemizde tarımsal sulamanın en kıt olduğu bölgelerden biri olan Oduncuyolu Mevkiine getirilmesi planlanan suyun faaliyete geçirilmesi için gerekli olan malzeme ve ekipmanların kendilerine teslim edildiğini söyledi. 


Kapıdağ’dan getirilecek olan suyun 4 kilometre uzunluğundaki borular ile yoklama mevkiinde kullanılmak üzere BASKİ tarafından kooperatife verildiğini kaydeden Şenol, “Su, Erdek Çiftçi ve Koruma Başkanlığı logarına getirilecek. Dolayısıyla bu su sayesinde susuzluktan olumsuz etkilenen Papaz sırtı Kondarya, oduncu yolu kızarandere mevkilerinde bulunan tahmini 100-150 bin zeytin ağacı sulanacak. Bu sulamalarla halen ağaç başına 10 kg üretim yanında zeytinde kalite artışı sağlanacak. Bu bölgede üretim yapan 450-500 arası zeytin üreticisi ortağımız, ağaç başına üretim ve kalite artışı nedeniyle suyun bu mevkie gelmesi ile bu bölgede zeytinliği bulunan üreticilerimizin su sorunu nispeten çözüme kavuşarak alacakları ürün kalitesi ve kilogram artışlarından dolayı yaklaşık 20-25 milyon lira gelir artışı elde edecekler. Suyun araştırılması tespiti ve gerekli malzemelerin temini sırasında kooperatifimizden karşılıksız yardımlarını ve teknik desteğini esirgemeyen, başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, Balıkesir Tarımsal Sulama Daire Başkanlığı Şefi Mesut Faruk Kalan ile AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu’na teşekkürü bir borç biliriz.” dedi. 
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi çiftçilerin her zaman yanında oluyor, kendilerinden Allah razı olsun.” dedi. 
BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal’ın Erdek ziyaretine BASKİ Genel Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Ömer Faruk Kalan eşlik etti. 
Haber: Tuncay Ertan 


 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı