Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Batan geminin kurtarılma çalışmaları sürüyor

Batan geminin kurtarılma çalışmaları sürüyor

Çelebi Bandırma Limanı´nda yanaşık durumdayken yükleme sırasında batan geminin kurtarılma işlemi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Çelebi Bandırma Limanı´nda yanaşık durumdayken yükleme sırasında batan geminin kurtarılma işlemi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Türk bandıralı Ali Ağa isimli yük gemisinin yükünü boşaltılması ile ilgili Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, çarşamba günü gemide bulunan yükün boşaltma işleminin başlayacağını belirtti.
14 Mayıs 2017 tarihinde Bandırma Çelebi Limanı´nda batan Ali Ağa isimli gemi ile ilgili en son durumu gazetecilere anlatan Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, ?Geminin çevre kirliliği yaratmaması ile ilgili tüm önlemler alınmıştır. Yine gemi üzerinde olan silaj, sintine, akaryakıt ve yağlar boşaltıldı. Çarşamba gününe kadar vinç gelecek. Vinç geldikten sonra yükün çıkartılma operasyonu başlayacak. Eti Maden´e ait olan 93 konteynırlık yükün yaklaşık 20-25 günlük süreç içinde denizden ve geminin içinden tahliyesini yapılacak.
Çıkan malları Eti Maden´in belirlediği alana göndereceğiz. Konteynerler de boşaltılıp gümrüklü sahada muhafaza edilecek. Malın tahliyesinden sonra, gemi yüzdürülme çalışmaları başlayacak. Onun da 5-6 gün içinde mümkün olacağı uzmanlar tarafından ifade edilmektedir? dedi.
Geminin neden battığı ile ilgili uzmanların çalıştığını da bildiren Şalcı, ?Geminin durumu, malzemenin durumu, yüklemede olabilecek aksaklıklar ve noksanlıklar, 10 gün sürecek bir rapor aşamasının ardından teknik heyet tarafından belirlenecek. Bizim dışımızda da Ulaştırma Bakanlığı Deniz Kazasını İnceleme Kurumu´ndan bir heyet gelerek, konuyla ilgili çalışmasını sürdürüyor. Geminin neden battığını bu çalışmalar sonucunda sağlıklı bir şekilde, sağlıklı verileriyle birlikte elde edeceğimizi düşünüyoruz? ifadesini kullandı.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false