Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Batman - Balıkesir kardeşlik köprüsü…

Batman - Balıkesir kardeşlik köprüsü…

Batman Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Doğu- Batı arasında dostluk ve kardeşlik köprüsü oluşturmak için Balıkesir'e misafir oldu.

Batman Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Doğu- Batı arasında dostluk ve kardeşlik köprüsü oluşturmak için Balıkesir'e misafir oldu. Geçtiğimiz yıl Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ‘Çözüm Süreci' kapsamında Batman'a giderek bölgede çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulunmuşlardı. Balıkesir eski valilerinden Yılmaz Arslan tarafından ağırlanan Balıkesirli Gazeteciler bu yılda 13 Batman'lı gazeteciyi konuk etti. Batman eski valisi Ahmet Turhan tarafından önceki akşam Polisevi'nde ağırlanan Batmanlı gazeteciler dün çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundular.
İlk olarak Polisevi'nde kahvaltı yapan gazeteciler daha sonra Yeni Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek gazete sahibi Esen Balıbek ile görüştüler gazeteciler daha sonra Kurtdereli Pehlivan heykeli ve Valilik bahçesinde fotoğraf çektirdiler. Gazeteciler daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'u ve ardından Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'ni ziyaret ettiler.
İLK ZİYARET EDİP UĞUR'A
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin davetlisi olarak Balıkesir'e gelen Batman Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'a da konuk oldular. Çözüm Süreci kapsamında Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti tarafından geçtiğimiz yıl Batman'a gezi düzenlenmişti. Bu geziye karşılık Batmanlı gazetecilerde dün Balıkesir'e geldiler. Birkaç gün Balıkesir ve İzmir'de konuk edilecek olan Batman'lı gazetecileri sıcak bir şekilde karşılayan Büyükşehir belediye Başkanı Edip Uğur, Çözüm Süreci'nin önemine değindi.
ÇÖZÜM SÜRECİNE STK'LAR SAHİP ÇIKMALI
Ziyarette konuşan Batman Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Yılmaz Ekinci, Çözüm Süreci'ne sivil toplum örgütlerinin de sahip çıkması gerektiğini belirtti. Ekinci Bizde Ege Bölgesi'nin incisi Balıkesir'de olmaktan mutluyuz. Burası çok güzel bir memleket. Batman'da petrol kenti. Petrolün incisi. Adına çözüm süreci densin, barış süreci densin. Ne olursa olsun ölümlerin yaşanmadığı bir ülke diliyoruz. Tüm kültürlerin bir arada yaşadığı Osmanlı kültüründen gelen bir geleneğin bir daha yaşanmasını diliyoruz. Bu yakalanan huzur ve barış ortamının tüm Türkiye'ye yayılması gerekiyor. Bu politika hükümet tarafından yürütülse de buna sivil toplum örgütleri de eşlik etmeli. Onlarda bunun parçası olmalı. Herkes elini taşın altına sokmalı. Doğusundan Batısı'na Kuzey'inden Güney'ine sorunları kardeşçe çözmeliyiz. Buraya doğunun sıcak sevgisini de getirdik. Kardeşlerimizi ziyaret geldik” diye konuştu.
BALIKESİR'DE ONLARCA DİL KONUŞULUYOR
Daha önce Batman ve çevresinde OHAL nedeniyle memurların bile polis korumasında gezdiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye başkanı Edip Uğur Batman çok güzel cennet gibi bir yer.. Balıkesir'den gelişmiş. Bir havaalanı var. Uluslar arası bizde öyle havaalanı yok. Türkiye'nin her yeri güzel. Türkiye'de kötü kent yok. İnşallah artık terörde yok. Bu çözüm süreci güzel biter. Çözüm sürecini baltalamak istiyorlar. Artık valiler, devlet memuru korumasız dolaşıyorlar. Eskiden bu insanlar silahlar ve panzerlerle dolaşırdı. Kürtler, Türkler Ortaasya'dan birlikte geldik. Kız aldık kız verdik. Çok çeşitli mozaik var ülkemizde bu bizim zenginliğimiz. Mesela Balıkesir'de Çerkezce, Gürcüce, Boşnakca, Mohtice, Pomakça konuşuluyor. İnsanlar kendi dilini konuşup, şarkısını söyleyecek. Türkiye artık eski Türkiye değil. Bu anlayışa gelmeye başladı” diye konuştu.
AVRUPA BİZİ KISKANIYOR…
Avrupalı devletlerin Türkiye'yi kıskandıklarını ve iç karışıklık çıkartmak istediklerini belirten Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: Herkesin birbirine karşı saygılı olması lazım. Birbirini sevmesi lazım. Ama dış güçler Türkiye bölünsün, parçalansın istiyor. Türkiye'deki büyüme ve gelişmeyi Avrupalılar buraya geldikçe kıskanıyorlar. Biz yerimizde sayıyoruz. Siz yollarınızla, okullarınızla, hastanelerinizle gelişme gösteriyorsunuz diyorlar. Türkiye bunu başaracak ve iç huzuru saplanacak. Bugün Irak'a Suriye'ye tüm malı Türkiye satıyor. Huzur ve güven ortamı olursa yatırımcı gelir. Para güvenli limanı sever, yoksa kaçar, hiç durmaz. Türkiye ne zaman mesela; Cumhurbaşkanını seçemedik seçime gittik hemen faizler yükseldi, dolar yükselmeye başladı. Kapatma davası açıldı aynı şekilde. Gezi olayları patlak verdi aynı. 17 Aralık, 25 Aralık girişimi oldu aynısı. Ne zaman istikrarsızlık o zaman denge bozuluyor. Devletimiz Doğu bölgemizi de Güneydoğu bölgemizi de kalkındıralım istiyoruz.”
GAZETECİLER MÜZESİNİ GEZDİLER
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde Cemiyet Sayman'ı Mahmut Acaröz tarafından karşılanan Batmanlı Gazeteciler ilk olarak müzeyi gezdi. Gezide konuşan Cemiyet 2. Başkanı Mahmut Acaröz Bizde geçtiğimiz yıl Balıkesirli gazeteciler olarak 4 gün Güneydoğu gezisi gerçekleştirmiş ve Batman'a misafir olmuştuk. Güneydoğu'da kurduğumuz dostluk köprüsünün devamı geldi. Şimdi Batman'lı gazeteci arkadaşlarımızı biz ağırlıyoruz. Burada da gazeteci arkadaşlarımıza Paşa Konağı Basın Müzesini gezdiriyoruz. Umarım kardeşlik köprüsü artarak devam eder” dedi.
ÖDÜL İÇİN HABER YAPMAYALIM”
Batman Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Yılmaz Ekinci ise sıcak karşılamadan dolayı teşekkür etti. Ekinci Gazetecilerin bu şekilde bir araya gelip kardeşlik köprüsü kurmaları aynı zamanda ülkede devam eden çözüm sürecine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sadece Batman'lı ve Balıkesirli gazetecilerin değil, ülkenin doğusu ve batısı ile bu kaynaşmayı gerçekleştirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu tür projeler yapılmalı. Bugün Balıkesir'deyiz ama yarın İzmir'de olacağız. Bu ülkede bir takım yanlışlar olmuştur. Ama sorunların çözümünü dışarıda değil içeride aramalıyız. Gazeteciler buna öncelük yapabilir. Haberlerimizi yazarken ödül alalım mantığı ile değil, gerçek anlamda haberler yapılmalı. Diyarbakır'da bayrak indirma olayına gelirsek, bu tür haberlerin gündeme gelmesine karşıyım. Adı ne olursa olsun Çözüm süreci içinde etle tırnak gibi olduk. İnsanların ölmemesi bir kazanım. Tek isteğimiz dinlerin renklerin bir arada olması. Osmanlı'da nasıl yüzlerce millet bir arada yaşadıysa yine böyle yaşabiliriz. Bir gemi var, yürüyor, batacaksak hep birlikte batacağız” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı