Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BAÜ Çağış Kampus içine hat tahsisi

BAÜ Çağış Kampus içine hat tahsisi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci birleşimi Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

İlçe belediyelerinin belirlediği evsel katı atık ücret tarifelerinin gündeme geldiği Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı ikinci birleşiminde ulaşımla ilgili önemli düzenlemeler yapıldı.
2016 yılından itibaren ilçe belediyelerinin evlerin ve işyerlerinin çöp ve katı atıklarını toplamak için yaptığı masrafları yasa gereği evsel katı atık ücreti adı altında temin edeceği açıklanırken, ilçe belediyeleri yaptıkları evsel katı atık ücret tarifesini Büyükşehir Belediye Meclisi´ne sundu. Ayrıca Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci birleşiminde toplu taşıma araçlarında vatandaş güvenliği ve rahatı için araçların en fazla 12 yaşında olma sınırı getirildi. Yapılan değişiklikle 12 yaşından büyük araçların toplu taşıma ve servis olarak hizmet veremeyeceği belirtildi. Ulaştırma ve Plan Bütçe Komisyonu´nun ulaşımla ilgili yaptığı bir diğer önemli düzenlemeyle Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampusu içerisinde öğrencilere ve vatandaşlara hizmet vermek için hat ihdası yapıldı. Yeni hattın kampus içindeki hizmet binaları arasında hizmet vereceği açıklandı. Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin prestij projeleri arasında yer alan Yeni Sebze Meyve Hali ve Çamlık Projesi için İmar Uygulamasındaki değişiklik meclisteki tüm siyasi partilerin desteğiyle oybirliğiyle kabul edildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Çağış Kampus içine tahsisi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli