Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BAÜ Turizm Üniversitesi 40 yaşında

BAÜ Turizm Üniversitesi 40 yaşında

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Turizm Fakültesi'nin kuruluşunun 40. Yılı kutlandı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Turizm Fakültesi’nin kuruluşunun 40. Yılı kutlandı.
Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin kuruluşunun 40. Yılı münasebetiyle fakültenin Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu Salonu’nda tören düzenlendi.
Törene, Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ile eski rektörler ve BTİOYO mezunları katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Dekan Cevdet Avcıkurt, ilk defa 1975 yılında Bursa İktisadi ve İdari Bilimler Akademisine bağlı olarak Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksekokulu adıyla eğitim öğretime başlayan fakültenin 1982 yılından itibaren Uludağ Üniversitesine bağlı Balıkesir Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksekokulu olduğunu, bu isimle 1992 yılında çıkan kanunla kurulan Balıkesir Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösterdiğini hatırlattı.
Son olarak okulun başvurusu, senatonun kararı ve YÖK’ün uygun görüşü ve 25 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazetede yer alan karar ile Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yeni ad ve statüsüne kavuşan Turizm Fakültesi’nde Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Rekreasyon Yönetimi adı altında yeni bölümler açıldığı, Turizm Fakültesinde halen 1910 öğrenci ile eğitim öğretime devam edildiği bildirildi.
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, yeni fakülte statüsüne kavuşan Turizm Fakültesi’nin üniversitenin 11. Fakültesi olarak Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin geçmişiyle Türkiye’de turizm alanında bir marka ve mezunları ile örnek bir bağının olduğunu belirterek 40. Yılını kutlarken, mezunlarıyla da gurur başarılarıyla mutluluk duyduklarını ifade etti.
Törende kürsüye davet edilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da Turizm Fakültesi’nin 40. Yılının hayırlı olmasını, dahi nice 40 yıllara erişmesini diledi. Turizm Fakültesinin geçmişte, ilk yıllarında Balıkesir şehir merkezinde Bahçelievler Mahallesi’nde Turizm İşletmecilik Okulu olarak küçük bir binada faaliyet gösterdiğini hatırlatan Başkan Uğur’un sözleri eski mezunlar tarafından alkışlandı. Bu sözlerle yaşadıkları nostaljinin duygu dolu olduğunu ifade eden mezunlar, töreni düzenleyen ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Uğur, “Turizm İşletmecilik Okulu Bahçelievler Mahallesinde küçük bir binada faaliyetine başladı, bugün Balıkesir Üniversitesi büyüdü, gelişti, bugünkü halini aldı. Emeği geçen bütün hocalarımıza, dekanlarımıza, rektörlerimize teşekkür ediyoruz. Biz de siyasi olarak üniversitemizin gelişip büyümesi için elimizden gelen gayreti her zaman gösterdik. Türkiye’nin neresine gitsek tatil bölgelerinde, otellerinde bir Balıkesir mezunu ile karşılaşıyoruz. BTİOYO mezunlarını görmekle gurur duyuyor, iftihar ediyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, üniversitedeki konuşmasında Belediyenin faaliyetleri kapsamında yaptıkları bir çalışmayı da burada müjdeledi.
Başkan Uğur, “Kampus hattındaki bütün minibüslerin yerini otobüsler alıyor. Yeni otobüslerimiz geliyor. Engellilere uyumlu, klimalı, içinde kameralar olan temiz, güzel otobüsler. Öğrencilerimiz ve Tıp Fakültesine gelen vatandaşlarımız rahat seyahat etsinler. Minibüsçülerimizle de anlaştık ve imzaladık. İnşallah nisan ayının ilk haftasında yeni otobüslerimiz hizmete giriyor. Hayırlı, uğurlu olsun” diyerek Turizm Fakültesi’nin 40. Yılının tekrar hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Başkan Uğur’un verdiği kampüs hattına yeni otobüslerin alındığı müjdesi öğrenciler ve mezunlar ile akademisyenler tarafından sevinçle karşılanırken, uzun süre alkışlandı.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’da 40. yıl nedeniyle yaptığı konuşmasında Türkiye’nin dört bir tarafından hatta yurt dışında dahi buradan mezun işadamlarının olduğunu memnuniyetle öğrendiklerini belirtirken mezun yatırımcıları Balıkesir’e yatırım yapmaya çağırdı. Törenin sonunda BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir Vali Yaman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a Turizm Fakültesine sağladıkları katkılarından dolayı çiçek ve teşekkür şildi verdi. Fakülte dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Turizm Fakültesinin geçmişten bugüne gelişinde görev yapıp katkı sağlayan eski rektör ve emekli akademisyenlere teşekkür plaketi verdi. Törenin ardından BTİOYO Müzesi ile sergi açılışı yapıldı, ayrıca fakülte bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün de açılışı yapıldıktan sonra tören kokteyl ile sona erdi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli