Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAUN Akademik Yılı törenle açıldı

BAUN Akademik Yılı törenle açıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAUN) 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü´nün katıldığı program ile yapıldı.

Balıkesir Üniversitesi (BAUN) 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü´nün katıldığı program ile yapıldı.
Balıkesir Üniversitesi (BAUN) 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı Töreni yapıldı. Balıkesir Üniversitesi Konferans Salonu´nda düzenlenen açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Saygı duruşu İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan akademik yıl açılış töreninde BAUN Orkestrası tarafından mini bir konser verildi.
Konser ardından BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, akademik yıl açılış konuşması yaptı. Rektör Özdemir, konuşmasında Vali Yazıcı ve Başkan Uğur´a üniversiteye verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti. Rektör Özdemir ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bir konuşma yaparak katılımcı ve davetlilere hitap etti.
Balıkesir´in altyapı ve ekonomik potansiyeli ile Türkiye´nin gelişmekte olan illeri arasında yer aldığını ifade eden Başkan Uğur, ?Balıkesir Üniversitesi ilimiz için çok önemli bir değerdir. Birçok yatırımcı Balıkesir´e gelmek için sırada. Birçok sanayici Organize Sanayi Bölgemizde yer istiyor ve yatırım yapmak istiyor. Tabi Balıkesir her türlü sebze ve meyvenin yetiştiği ve tarım ile hayvancılığın yapıldığı bir il. Aynı şekilde yer altı ve maden zenginliklerimiz de çok fazla. Dünyadaki en zengin bor yatakları Balıkesir´de. Yine altın, demir, kömür, çinko, polipten, bakır madenleri hepsi Balıkesir´de bulunuyor. Yine çok büyük mermer yatakları ve mermere ismini veren Marmara Adası yine Balıkesir´de. 300 kilometreye yakın kıyı şeridi ve Kaz Dağları ile, bitki örtüsü, zeytini ve zeytin yağı ile. Beyaz et, kırmızı et ve deniz ürünleri ile çok zengin bir il. Dolayısı ile Balıkesir´e tercih edilen 10 il arasında üniversite arasında yer alması, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ile beraber daha da değer kazandı? diye konuştu.
Bandırmaya kurulması düşünülen Bandırma Organize Sanayi Bölgesi ve Bandırma Port hakkında bilgiler veren Başkan Uğur, ?Port Of Roterdam´daki organize sanayi bölgesi ve limanı ile temaslarımız var. Bandırma´da düşündüğümüz bir tematik park var. Üniversitenin mühendislik ve mimarlık fakültelerine çok yardımcı olacak. Orada öğrencilerin uygulamalı olarak eğitim alabilecekleri, İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa´daki üniversite öğrencilerine yaranlı olacak bir projeyi uluslararası bir yarışmaya çıktık. Bu uluslararası anlaşma jürisi de juriyi teşekkül ettirirken Avrupa´nın önemli üniversite hocalarından jüriyi oluşturuyoruz. Hem Türkiye´den hem de Avrupa´daki önemli peyzaj mimarları jüride bulunmayı kabul etti. Bunun birincisini Fransa´nın Caan kentindeki MİPİM Fuarı´nda ilan edeceğiz. Bu dünya çapında bir ses getirecek. Bu yarışmaya 300´ün üzerinde proje katılacak. Balıkesir önemli, Balıkesir´e talep çok? şeklinde konuştu.
Başkan Uğur´un ardından AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve Vali Ersin Yazıcı´da birer konuşma yaptı. Son olarak ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bir konuşma yaparak davetlilere hitap etti.
Konuşmaların ardından Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir tarafından Bakan Özlü´ye teşekkür plaketi verildi. Bakan Özlü´de Vali Yazıcı ve Başkan Uğur´a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Son olarak ta akademik personele teşekkür belgeleri verilmesi ardından tören kokteyl ile sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli