Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAÜN, Azerbaycan´da şehit düşen öğrencinin ailesini ağırladı

BAÜN, Azerbaycan´da şehit düşen öğrencinin ailesini ağırladı

Balıkesir Üniversitesi´nde (BAÜN) eğitim görürken kendi isteğiyle Azerbaycan´a giderek Karabağ´da şehit düşen Mammadagha Safarov´un ailesi Balıkesir Üniversitesi´ni ziyaret etti.

Balıkesir Üniversitesi´nde (BAÜN) eğitim görürken kendi isteğiyle Azerbaycan´a giderek Karabağ´da şehit düşen Mammadagha Safarov´un ailesi Balıkesir Üniversitesi´ni ziyaret etti.
Şehit Mammadagha Safarov´un annesi Rana ve babası Balakishi Safarov Balıkesir Üniversitesi´nin konuğu oldu. Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi´nde öğrenim görürken Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşa katılmak üzere kaydını dondurarak cepheye koşan ve şehit olan Mammadagha Safarov, isminin verildiği konferans salonunda anıldı.
Törene; Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim ile birlikte şehit Mammadagha Safarov´un annesi Rana ve babası Balakishi Safarov, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, rektör yardımcıları ve halen Balıkesir Üniversitesi´nde eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler katıldı.
İki devlet tek millet vurgusunun yapıldığı törende konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş şehit olan öğrencileri Mammadagha Safarov´a Allah´tan rahmet diledi.
Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim, anma töreninde yaptığı konuşmada, ?İlk olarak Mammadagha´nın Azerbaycan için, Azerbaycan´ın özgürlüğü için, Azerbaycan´ın geleceği için şehit zirvesine ulaşmasıyla ilgili başsağlığı dilemek istiyorum. Böyle bir zamanda biz her zaman sizlere de teşekkür edeceğiz, böyle bir evlat büyütmüşsünüz. Sayın rektörüm sizler de O´na da burada öyle bir eğitim vermişsiniz ve O´na vatanın ne olduğunu, ailesinden gelen o duyguları daha da Türk ve Azerbaycan çerçevesinde ne olduğunu yeniden anlatmışsınız. Çünkü onun validesinin bize dediği gibi O sadece Azerbaycan´ın değil, aynı zamanda kardeş Türkiye´nin de bir sevdalısıydı. Balıkesir´de bir liseye de Mammadagha Safarov´un ismi verilecek. Türk ve Azerbaycan kardeşliğinin ne olduğunu daha da güzel anlasınlar. Bir kez daha şehidimize Allah rahmet eylesin.? dedi.
Şehit Mammadagha Safarov´un babası Balakishi Safarov da oğlunun isminin verildiği konferans salonunda gözyaşlarını tutamayarak, ?Ne kadar teşekkür etsem azdır. Sağ olun, var olun onun adını yaşatıyorsunuz, onun ruhunu yadediyorsunuz. O da bunları görür. Oğlum beş yıl burada yaşadı, burada okudu. Onun için Balıkesir aziz bir yerdi. Size tekrar tekrar teşekkür ediyorum.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli