Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

BAÜN Hastanesi´ne 400 yataklı ek bina kazandırılacak

BAÜN Hastanesi´ne 400 yataklı ek bina kazandırılacak

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, son dönemde gerçekleştirilen güçlü atılımla Balıkesir ve çevresinde sağlıkta güçlü bir çekim merkezine dönüştü.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, son dönemde gerçekleştirilen güçlü atılımla Balıkesir ve çevresinde sağlıkta güçlü bir çekim merkezine dönüştü.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, öğretim üyesi ve sağlık personeli olarak oldukça güçlü bir kadroya sahip olduklarını söyleyerek yeni dönemdeki öncelikli hedeflerinin üniversiteye 400 yataklı ek hastane binasının kazandırılması olduğunu söyledi.
Prof. Dr. İlter Kuş, Balıkesir Üniversitesi Hastanesi´ni ziyaret ederek, sağlık hizmetleri alanındaki çalışmaları ve yenilikleri yerinde inceledi.
Üniversite Hastanesi Başhekimliği görevine yeni atanan Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu ve yöneticilerinden bilgiler alan Rektör Prof. Dr. İlter Kuş´a Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Engin Ulusal eşlik etti.
Hastanede yakın dönemde faaliyete geçen Acil Servis ve Yoğun Bakım Ünitesinin yanı sıra polikliniklerde incelemelerde bulunarak, hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, hastane personeli ile de bir araya gelirken, sağlık personelinin her zaman destekçisi olduklarını ifade etti ve çalışmalarında başarılar diledi.
BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, ziyareti kapsamında yaptığı değerlendirmede ?Balıkesir´de daha önce yapılamayan birçok cerrahi işlem ve tedavi artık rutin olarak hastanemizde yapılabiliyor. Hastanemizde sahip olduğumuz imkânları, İl Sağlık Müdürlüğümüz ile koordineli bir biçimde şehrimiz için kullanmaya devam ediyoruz.? diye konuştu.
Hastanede gerçekleştirilen atılımla Balıkesirli vatandaşların şehir dışındaki 3. Basamak sağlık kuruluşlarına sevklerinin azaldığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, ?Son dönemde Üniversite Hastanemiz bünyesinde 3. Basamak Acil Servisi, 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesini hizmete açtık. Gerek yeni birimlerimizin açılması gerekse öğretim üyesi sayımızdaki artışla birlikte Balıkesirli vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almak için şehir dışına başvurularının azaldığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki öncelikli hedefimiz kapasitemizi daha da büyütmek adına 400 yataklı ek hastane binasını üniversitemize ve Balıkesir´e kazandırmak.? dedi.
Covid-19 PCR Tanı Merkezi´ndee salgın döneminin başından bu yana Balıkesir ve çevresine tanı hizmeti sunmaya devam ettiklerini belirten Kuş, hastane bünyesinde ek Covid-19 yoğun bakım ünitesinin geçtiğimiz günlerde hizmete açıldığını bildirdi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli