Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

BAÜ'nün 42.300 öğrencisinden 9 bini artık Bandırma Üniversitesi'nde

BAÜ

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde(İİBF), Balıkesir Üniversitesi Rektörü(BAÜ) Prof. Dr. Kerim Özdemir'in başkanlığında akademik kurul toplantısı yapıldı.

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde(İİBF), Balıkesir Üniversitesi Rektörü(BAÜ) Prof. Dr. Kerim Özdemir'in başkanlığında akademik kurul toplantısı yapıldı. Yılda iki kez gerçekleştirilen akademik kurul toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Sakarya, Bandırma İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, Dekan Yardımcısı Hasan Abdioğlu, Bandırma Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar ve Gönen Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Serel katıldı.
Toplantının ardından gazetecilere bir açıklama yapan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, 23 Mayıs 2015 tarihi itibariyle hukuken kurulan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten kendisinin atandığını vurgularken, şunları söyledi:
Bu üniversitenin rektör yardımcılığına vekaleten Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterliğine ise vekaleten Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar getirildi. Bu geçici yönetici kadrosuyla Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'nin işleyen bir mekanizmaya kavuşmasını sağladıktan sonra bu görevi yeni rektör ve yönetici kadrolarına bırakacağız. Bu süreci yaklaşık iki ayda tamamlayacağımızı düşünüyorum.”
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'nin kurulmasına paralel şekilde Bandırma'da bulunan İİBF'nin yanı sıra Bandırma, Erdek, Manyas ve Gönen'deki meslek yüksek okulları ve enstitülerin bu üniversiteye geçtiğini belirten Özdemir, Böylece, bugüne dek Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim-öğretim veren 5 fakülte, 4 enstitü ve 4 meslek yüksek okulu Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'ne bağlanmış bulunuyor” dedi.
Şu anda Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'nin daire başkanlıklarının oluşturulduğunu açıklayan Özdemir, kurulmasına karşın beş yıldır faaliyete geçemeyen Bandırma Denizcilik Fakültesi'nin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmesini dilerken, Denizcilik Fakültesi açmak, tıp fakültesi açmaktan daha zordur. Çünkü öğretim üyesi bulma, alet, araç-gereç zorlukları vardır. Bu okulun uluslararası akredite olması da gerekir.” diye konuştu.
9 BİN ÖĞRENCİ ARTIK BANDIRMA ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE
Hâlen Balıkesir Üniversitesi bünyesinde bulunan toplam 42.300 öğrenciden 9 bininin Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'ne geçtiğine dikkati çeken BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, şu değerlendirmede bulundu:
İçinde bulunduğumuz 2015 yılına göre Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı 116 profesör, 116 doçent ve 300 yardımcı doçent görev yapıyor. Üniversitemiz, ülkemizdeki 181 üniversite arasında, büyüklük olarak ilk sıralarda, akademik yayın ve çalışmalar açısından ise ortalarda yer alıyor. Kurulan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'nin ne derece büyük olup olmayacağına Bandırma karar verecek. Bu üniversitenin 400 idari personel, 950 akademik personeli olacak. Bu üniversite için yaklaşık 8 bin dönümlük alana ihtiyacımız var.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı