Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Baycan´dan açıklama

Baycan´dan açıklama

?Başka Pınarlar´ın kaybedilmemesi için ?İstanbul Sözleşmesi´ acilen uygulanmalıdır?

Erdek Sahil Mahallesi Muhtarı ve Erdek Kadın Dayanışma Platformu Başkanı Semra Koza Baycan, kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Baycan, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

?Erdek Kadın Dayanışma Platformu olarak, gülüşü soldurulan, hayattan koparılarak katledilen kadınlarımızın sesi olmak istedik. ?Mavi kurdela´ kampanyası ile farkındalık yaratarak bileğimize, işyerlerimize, evlerimize bağlayalım.

Pınar kardeşimiz, ölümü sonrası ülke gündemine oturdu. Ancak şiddete karşı birlik mesajıyla, seçimlerini gözden geçirmesi gerektiğini buyuran mahluklar, bir yandan ahlakına ve yaşam tarzına dil uzatanlar, diğer yandan içlerindeki pislikleri döktüler. Katilin adının bir önemi yok, onlar için! Katiller değil, kadınlar suçlu, nasılsa! Tecavüze de uğrasa, öldürülmüş de olsa da!

Bu kadar basit ve temel bir konuyu anlatma gereği duyduğuma inanamıyorum. Ancak yine de yazacağım. Kadın değil, tacizci suçludur. Kadın değil, tecavüzcü suçludur. Kadın değil, katil suçludur. Bu konuda başka bir söz edemezsiniz. Bu iğrenç eylemleri gerekçelendirme çabasına girerek asıl hedefi saptıramazsınız. ?O saatte, orada ne işi varmış?´ diyemezsiniz. ?Seçimlerine dikkat etsin, hak etmiş´ diyemezsiniz. Mümkünse hiçbir şey söylemeyin. Hatta kadınları savunmayı da kadınlara bırakın. Ataerkil ellerinizi ve dillerinizi çekin kadınların üstünden. Yüzyıllardır maruz bıraktığınız zulümler yetmedi mi? Kadınlar, birlikte güçlü, susmayan, korkmayan ve itaat etmeyen kadınlar birliği her şeyden önemli.

Ayrıca, ?Kadın cinayetleri politiktir. Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz´ diyen siyasilerin olduğu bir yerde kadın cinayetleri her yönüyle politiktir. Hem de dibine kadar! Dolayısıyla bu konuya apolitik ve siyaset üstü bir perspektiften yaklaşmak mümkün değil. Mücadele edilmesi gereken yalnızca bireysel suçlular değil, koca bir sistem, ataerkil devlet ve toplum düzeni.

Değişim için kadınların siyasete herkesten daha çok dahil olması çok önemli. Toplumsal değişimin tetiklenmesi konusunda da oldukça kritik.

Başka Pınarlar´ın kaybını yaşamamak adına bir kez daha belirtelim ki, ?İstanbul Sözleşmesi´ yaşatır ve acilen uygulanmalıdır. Bu sözleşmeye karşı çıkanlar, kadın cinayetlerinden yana taraf alanlardır!?

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Baycan açıklama
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli