Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Bayhan'dan BANFAD'a sunum-söyleşi

Bayhan

Fotoğraf sanatçısı ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Bayhan, Bandırma Fotoğraf Sanatı Derneği(BANFAD) üyelerine sunum yaptı.

Fotoğraf sanatçısı ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Bayhan, Bandırma Fotoğraf Sanatı Derneği(BANFAD) üyelerine sunum yaptı. BANFAD'ın, sahil bandındaki yerinde gerçekleşen söyleşi-sunumda Bayhan, fotoğrafın, sanat, edebiyat ve müzik gibi diğer sanatlarla aynı amacı taşıdığına dikkati çekerken, şunları söyledi:
İnsanın, diğer canlılardan en büyük farkı gelişmiş bir beyne sahip olmasıdır. Bu beyin, çok çeşitli şekillerde doldurulabilir. Ama önemli olan bilim ve sanatla dolu olmasıdır. Beynimizin yaratıcı olması gerekir. Bilim ve sanatla uğraşan kişiler de, beyinlerini çok iyi kullanıp yaratıcılığı ön plana çıkarmalıdırlar.”
Doğada hata yapan tek canlının insan olduğuna işaret eden Bayhan, Hayvanlar, yaşadıkları dünyada hiç hata yapmazlar. Çünkü doğanın, onlar için çok önemli bir yaşam alanı olduğunu bilirler. Oysa insanlar, yaşadıkları doğanın ömrünü kısaltmak için adeta ellerinden geleni yapıyorlar. Doğayı kirletiyorlar, yaşanmaz duruma getirerek, sonunu hazırlıyorlar” diye konuştu.
Fotoğraf sanatıyla uğraşanların, sürekli kendilerini ve çektikleri fotoğrafları tekrarlamak yerine yeniliklere yönelip araştırmalar yapmaları gerektiğinin altını çizen Bayhan, Ancak günümüzde çekilen fotoğrafların neredeyse yüzde 99'u, hep birbirinin tekrarı, neredeyse aynısı” değerlendirmesinde bulundu.
Rahşan Toker'in başkanlığındaki BANFAD'ın 30 üyesi bulunuyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli