Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bayram sonrası balık bereketi

Bayram sonrası balık bereketi

Bandırma´da Kurban Bayramı son gününde balığa açılan balıkçı tekneleri 1500 kasa hamsi 2 bin çift palamut ile limana döndüler.

Sabahın erken saatlerinde adeta yarış edercesine Bandırma toptancı balık haline dönen balıkçı teknelerini önce martılar sonra balık komisyoncuları karşıladı.
Teknelerin biran önce iskeleye yanaşmak için yarışan ve iskeledeki hamsi kasalarına adeta çığlık çığlığa saldıran martılar ilginç görüntülere neden olurken, vatandaşlar cep telefonlarıyla hareketli dakikaları kaydetti. Toptancı balık halinde 1 saat içinde 1500 kasa hamsi balığı kasası 35 ve 40 liradan 2 bin çift palamut ise çifti 5, 10 ve 12 liradan satıldı. Satılan balıkların bir bölümü Bandırma´da piyasaya sürülürken Bursa, Eskişehir ve Balıkesir illerine de sevk edildi.
Balık fiyatlarının toptan fiyatlarının düşmesi perakendeci tezgâhlarına da yansıdı. Bayram sonrası satışlardan çok memnun olduklarını belirten perakende balık satıcıları ?Kurban Bayramında etini kesen dolaba koydu, şu anda halkımız balığa hücum ediyor keşke her gün böyle olsa? diye konuştu.
Balık komisyoncusu Hüseyin Güven´de ?Bu sene balık bol, 5 lira palamut, 5 lira hamsi, kurban etini dolaplardan çıkarın balık koyun? diyor. Kurban Bayramı´nın son gününde tezgâhları süsleyen halkın en çok rağbet ettiği hamsi kilogramı 5-7 liradan, palamut da tanesi 5 ila 10 liradan satılıyor.
Haber: Erdem Özcan



Anahtar Kelimeler: Bayram sonrası balık bereketi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false