Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bayram tatilinde sahil kentlerine akın

Bayram tatilinde sahil kentlerine akın

Erdek Bayram tatiline hazırlanıyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin kısa olacağını, arife gününün perşembeye, bayramın da cuma, cumartesi ve pazar günlerine rastladığına işaret etti. 

Arife gününün dışarıda bırakılması durumunda üç günlük bir tatil sürecinin bulunduğunu vurgulayan Bağlıkaya, "Buna rağmen üye acentalarımızdan aldığımız bilgiye göre, bayram dönemi talebinde, geçtiğimiz yıla göre 15-20 civarında artış yaşanıyor. Bayram döneminde yaklaşık 300 bin kişinin, seyahat acenteleri aracılığıyla tatile çıkacağını öngörüyoruz" dedi.
Ramazan Bayramı tatilinde, yurt içi turlarda talebin sahil kentlerini kapsadığını belirten Bağlıkaya, "Sahil otellerinde çok ciddi doluluk bekliyoruz" diye konuştu.
Bağlıkaya, 24 Haziran seçim dönemi için önceden rezervasyon yaptıran tatilcilerin, tatillerini iptal ettirmek yerine, ağırlıklı olarak tatil değişikliği isteğinde bulunduklarını sözlerine ekledi.
ERDEK DE UMUTLU
Buna bağlı olarak Erdek de, Ramazan Bayramı´nda turizmde hareketli günler bekliyor. Erdek´teki otel ve motellerin yanı sıra pansiyonların da dolu geçeceği sanılıyor.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli