Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bayram tatiline dikkat! Herkese 10 gün değil?

Bayram tatiline dikkat! Herkese 10 gün değil?

10 günlük Kurban Bayramı tatilinden sadece devlet memurları ve belediye çalışanları yararlanacak. İdari izin, özel sektör çalışanlarını kapsamayacak.

10 günlük Kurban Bayramı tatilinden sadece devlet memurları ve belediye çalışanları yararlanacak. İdari izin, özel sektör çalışanlarını kapsamayacak. Peki, özel sektörde çalışanlar bu bayram tatilini 10 güne çıkartabilirler mi?
Kurban Bayramı tatilinin 10 gün ilan edilmesi ile birlikte onlarca soru soruluyor.
Kimileri, ´bizi de kapsıyor mu?´ diye merak ediyor, kimileri de tatili nasıl birleştireceğini soruyor.
Bakanlar Kurulu, 28-29 Ağustos günlerini tam gün, 31 Ağustos´u da yarım gün ´idari tatil´ olarak ilan etti; böylece bayram tatili, 10 güne çıktı. Kimin için? Sadece devlet memurları için. Çünkü idari izin, kamu kurumlarında çalışanları ilgilendiriyor, özel sektör çalışanlarını kapsamıyor. Buna göre, memurlar, devlet dairelerinde çalışanlar, belediye çalışanları 26 Ağustos Cumartesi´den 5 Eylül Salı gününe kadar (Salı günü hariç) tatil olacaklar.
Özel sektör çalışanları içinse durum biraz farklı.
Şöyle ki; 28-29 Ağustos´ta çalışacaklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle resmi tatil olduğundan izinli sayılacaklar, 31 Ağustos Perşembe arife günü olduğundan yarım gün çalışacaklar, 1-2-3-4 Eylül Kurban Bayramı nedeniyle resmi tatil yapacaklar. İşin aslı, bu 10 günlük tatilden özel sektör çalışanlarına düşen, Cumartesi ve Pazarı çıkacak olursak sadece 3,5 gün.
Özel sektör çalışanları bu bayram tatilini 10 güne çıkartabilirler mi? İdari izin, kişinin çalıştığı kurum tarafından veriler izin anlamına da geliyor. Kimi özel şirketler isterlerse çalışanlarına bu bayramda idari izin verebilir. Bu konuda bir engel olmadığı gibi çalışan açısından hem maaş hem de yıllık izin anlamında bir hak kaybı yaratmaz.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli