Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bayramda mağdur olan yolcu, ?Bakanlık seyirci kalmasın, bilet fiyatlarını denetlesin?

Bayramda mağdur olan yolcu, ?Bakanlık seyirci kalmasın, bilet fiyatlarını denetlesin?

Bandırma´da, fahiş fiyatla otobüs bileti satın almak zorunda kalan mağdur yolcu Mert K., ?Bakanlık seyirci kalmasın, bilet fiyatlarını denetlesin? dedi.

Bandırma´da, Kurban Bayramı´nın arifesinde otobüs seferlerinin tamamen dolması bazı otobüs firmalarını fahiş fiyatla bilet satışına yönlendirdi.
FIRSATÇILIK YAPAN FİRMALAR CEZALANDIRILSIN
Kütahya´da üniversitede okuyan, dönüş için fahiş fiyatla otobüs bileti almak zorunda kalan mağdur yolcu Mert K., Ulaştırma Bakanlığı´nın, yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarını özellikle bayramlarda bilet satışları için denetlemesini, fırsatçılık yaparak fahiş fiyat uygulayan firmalara ağır para cezası vermesini istedi.
Bayram öncesi yolcu yoğunluğunu fırsat bilen Adana merkezli Erdek-Adana güzergahında seferler gerçekleştiren bir otobüs firması, 40 lira olan Bandırma-Kütahya yolcu otobüs biletini 60 liraya satınca, üniversite öğrencisi Mert K. tarafından Ulaştırma Bakanlığı´na şikayet edildi. Şikayeti değerlendiren Bakanlığın, Adana 5´inci Bölge Müdürlüğü yetkililerinin, şikayetçi yolcuya gönderdikleri resmi cevabi yazıda, ?Karayolları Taşıma Yönetmeliği´nin 55. maddesi gereğince adı geçen firmaya beş adet uyarma cezası verilmiştir? denildi.
Ancak, şikayetçi mağdur yolcu Mert K., otobüs firmasına verilen uyarı cezasını az bulduğunu belirterek, ?Bakanlık, Adana 5´inci Bölge Müdürlüğü yetkililerinin, otobüs firmasına verdikleri beş adet uyarma cezasını çok yetersiz buluyorum. Fahiş fiyatla bilet satan otobüs firmasına ağır para cezası verilmesini, fırsatçı otobüs firmalarının Bakanlıkça sıkı denetlenmesini ve benden alınan 20 lira fazla paranın da faiziyle geri verilmesini talep ediyorum. Ben, mağdur oldum, başka yolcular da benim gibi mağdur olmasın diyerek, Ulaştırma Bakanlığı´na bu talebimi içeren bir şikayet dilekçesi daha ilettim. Şimdi, Bakanlıktan beni tatmin edecek bir cevap bekliyorum? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli