Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

B.B. Turizm Komisyonu üyesi İbrahim İlhan “Bayram hareketliliği yüzümüzü güldürdü”

B.B. Turizm Komisyonu üyesi İbrahim İlhan “Bayram hareketliliği yüzümüzü güldürdü”

İYİ Parti Erdek Belediye ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim İlhan, Balıkesir Belediyesi’ni temsilen gittiği Belgrat ve Niş kenti ziyaretleri hakkında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Erdek Belediye ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim İlhan, Balıkesir Belediyesi’ni temsilen gittiği Belgrat ve Niş kenti ziyaretleri hakkında açıklamalarda bulundu.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile birlikte gittikleri Belgrat ve Niş’te, Balıkesir’in gastronomisi ve turizmini tanıttıklarını belirten İlhan, şunları söyledi:
“Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Turizm Komisyonu’nda yer alıyoruz. Milletvekili Mutlu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette 18 kişiden oluşan bir ekiptik. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından yapılan stantta ilimizin peynirlerini, zeytin ve zeytinyağını, turizmini tanıttık. Erdek, Edremit ve Ayvalık’ın zeytinyağının kalitesini anlattık. Bu arada küçük bir folklor ekibimiz de gösteri yaptı. Bu arada Erdek, Edremit, Gömeç ve Ayvalık gibi sahil ilçelerimizi de tanıtmaya çalıştık ve ilgiyle karşılandık. Belgrat Büyükelçimiz Hami Aksoy’un da konuğu olduk. Ayrıca komşu ülkelerin büyükelçileri de aramıza katıldı. Turizmde tanıtım çok önemlidir. Bu ziyaret sırasında Sırp medyası da Erdek ve Edremit’e yayınlarında yer verdi.”
NİŞ İLE KARDEŞLİK ADIMI
Bu ziyaret sırasında Sırbistan’ın Niş kenti ile Balıkesir’in kardeş olması için girişimlerde bulunduklarını da vurgulayan İlhan, şunları aktardı:
“Neden Niş ile kardeş kent olmayı uygun gördüğümüzü söyle dile getireyim. Niş’te Osmanlı uygarlığına ait birçok eser, yani Osmanlı izleri var. Ayrıca Niş’te, gurbetçilerimizin Türkiye’ye gelirken konaklayıp dinlendikleri, ‘Sıla Yolu’ adı verilen bir bölge de var. Yani Balıkesir ile Niş’in dokuları birbirine çok uygun.”
BAYRAM TURİZMİNDEN MEMNUNUZ
Gülplajı’nın işletmesini de yürüten İbrahim İlhan, Erdek’in, Kurban Bayramı tatilinde doluluk oranından çok memnun olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Turizm sezonu öncesinde, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamı nedeniyle endişelerimiz vardı. Ancak 2 yıldır pandemi nedeniyle vatandaşlarımız, tatil yapamamışlardı. Pandeminin azalmasına ve bu yıl müsilajın da görülmemesine paralel şekilde Kurban Bayramı’nda Erdek turizmi yüzde yüzük doluluk oranı yaşadı. Bayramdan sonra kısmen azalma olsa da Erdek’teki doluluk oranı yüzde 90’larda seyrediyor diyebilirim.”
İlhan, Erdek’in doğalgaza kavuşmasının da turizm açısından önemine işaret etti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli