Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BBB ?Akıllı Şehir Balıkesir? projesini önemsiyor

BBB ?Akıllı Şehir Balıkesir? projesini önemsiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi (BBB), çağın gerekliliklerini yerine getirebilmek, daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ?Akıllı Şehir? uygulamalarına büyük önem veriyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi (BBB), çağın gerekliliklerini yerine getirebilmek, daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ?Akıllı Şehir? uygulamalarına büyük önem veriyor.
?Açık Veri Portalı? ile bilgiye kolay erişim ve analiz imkânı sağlayan belediye, prototipini oluşturarak saha testlerini gerçekleştirdiği ?Veriye Dayalı Kent Yönetimi? projesiyle akıllı uygulamaları, kent geneline yayacak.
Açıklık, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve güvenilirlik ilkeleri doğrultusunda 2020 yılı Şubat ayında yayına alınan ?Açık Veri Portalı? ile bilgiye kolay erişim ve analiz imkânı sağlayan BBB, 43 veri setiyle başlayarak bir yıl içerisinde bu sayıyı 53´e çıkardı.
Açık Veri Portalı´nda şu anda; çevre, ulaşım, yaşam, demografik yapı, kırsal gibi 53 veri seti kamuya açık ve sürekli olarak güncelleniyor. Veri setleri, Belediye tarafından Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) standartlarına uygun olarak anonimleştirilerek lisanslı olarak paylaşımda bulunuyor. Kullanmak isteyen vatandaşlar, lisansın gerektirdiği gibi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne atıfta bulunarak tüm verileri kullanabiliyorlar.
Bunun yanı sıra projesi tamamlanan ve en kısa sürede hayata geçirilecek olan Veriye Dayalı Kent Yönetimi Projesiyle; hedef belirleme, ihtiyaç giderme ve sorun çözme noktasında, akıllı uygulamaları kentin geneline yayarak veri toplanması ve veri akıllandırması, simülasyon ve stratejik analiz yapılması sağlanacak. Proje kapsamında toplu taşıma araçlarına ve uygun görülen kamu kurum ve kuruluşlarının araçlarına takılacak olan sensörlerle insan müdahalesi olmaksızın; bozuk yolların tespiti, su birikintileri, hava kalitesi ve gürültü yoğunluğu olan bölgelerin tespiti yapılacak. Ayrıca toplanan veriler ışığında vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanım oranına göre otobüs güzergâhları, saat ve durak düzenlemeleri yapılacak.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli