Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BBB Başkanı Yücel Yılmaz:

BBB Başkanı Yücel Yılmaz:

?İtalya ve İspanya´yı tercih eden turistler rotayı Türkiye´ye çevirdi?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, korona virüs salgını normalleşme sürecinde, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile ortak tavır sergilediklerini söyledi.
Başkan Yılmaz, 25 ile 50 milyon arası turist ağırlayan İtalya ve İspanya´ya giden turistlerin rotayı Türkiye´ye çevirdiğini öne sürdü.
Başkan Yılmaz, 20 ilçe belediye başkanı ile video konferans yöntemiyle toplantı düzenledi.
Toplantıda devletin verdiği talimatları tam olarak yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, İkinci bir korona virüs dalgası ile karşılaşmamak için önümüzdeki 3 haftalık sürenin iyi değerlendirilmesini belirterek, her zaman olduğu gibi uyumlu çalışarak ortak kararlar alınması gerektiğini kaydetti.
İlçeler arasında farklı uygulanan bank koyma, pazar yerleri ve plaj konumlandırmaları, duraklar gibi konularda ortak kararlar alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, ?Devletimizden gelen genelgelere sadık kalacağız ve hassasiyet ile uygulayacağız. Kararlarımızı alırken de ticaretin devam etmesi için üreticilerimizin de desteklemelerinin devam etmesi gerekiyor. Bazı ilçelerimiz parklardaki bankları koymaya başladı, bazıları da koymuyor. Bu konuda ortak karar almamız gerekiyor. Toplanan banklar yavaş yavaş yerlerine konulmalı. Konulan bankları zabıtalarımız sürekli kontrol altında tutmalı.? dedi.
Seyahat yasağının kalkması ile birlikte Balıkesir´e tatilcilerin gelmeye başladığını belirten Başkan Yılmaz, ?Bir çok ülke, yaklaşık 50 milyon turist ağırlayan İtalya ve İspanya´ya korona virüs salgını nedeniyle seyahat yasağı koydu. Bundan dolayı dünya gözünü Türkiye´ye çevirdi, şuan için Türkiye´de sorun yok. Alacağımız iyi tedbirlerle turistleri ve yerel halkımızı koruyarak ağırlayabiliriz." dedi.
İlçe belediyeleri, maske dezenfektan gibi temel malzemeler konusunda mağdur edilmediği için Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz´a ve ekibine teşekkür etti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Başkanı Yücel Yılmaz
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli