Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BBB büyük bir başarıya imza attı

BBB büyük bir başarıya imza attı

BBB büyük bir başarıya imza attı Ağaçların % 95´i hastalıktan kurtarıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ana arterler üzerinde bulunan çınar ve leylandi ağaçlarında görülen mantari hastalığı ile mücadelede % 95 başarı sağladı. Kuruyan ağaçlar da sözleşme gereği yenileriyle ücretsiz olarak yüklenici firma tarafından değiştiriliyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından Değirmen Boğazı - Otel Basri önü ve Çengel Caddesi´nde formunu ve yaşamsal faaliyetlerini yitiren ağaçlar, çınar ve leylandi ağaçlarıyla değiştirildi. Değişim sonrasında ülke genelinde ibreli tür olarak geçen leylandi, mavi servi, çam gibi ağaç türlerinde; bitkilerde ilk kez görülen, mevsimsel geçişlerden kaynaklı dal uçlarından başlayarak ağaçları yavaş yavaş kurutan fungal (mantari) hastalığı oluştuğu tespit edildi.
Hastalıkla yapılan mücadele sonucunda % 95´lik oranda başarı sağlandı, % 5 oranında ise kayıp yaşandı. Kuruyan ağaçlar ile ilgili herhangi bir maddi zararın olmaması için yüklenici ile yapılan sözleşme gereği hastalık bulaşan ve kuruyan ağaçlar 1 yıl süreyle ücretsiz olarak değiştiriliyor. Şu anda da kuruyan ağaçlar yüklenici firma tarafından ücretsiz olarak değiştirilme çalışmaları devam ediyor.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: büyük başarıya imza attı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli