Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BBB Meclisinden ?Mavi Vatan? deklarasyonu

BBB Meclisinden ?Mavi Vatan? deklarasyonu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye´de bir ilke imza atarak eylül ayı toplantısını Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde Mavi Vatan´da Türk Bayrakları ile donatılan ve sahil güvenlik botları eşliğinde mavi sularda seyir alan teknede gerçekleştirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye´de bir ilke imza atarak eylül ayı toplantısını Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde Mavi Vatan´da Türk Bayrakları ile donatılan ve sahil güvenlik botları eşliğinde mavi sularda seyir alan teknede gerçekleştirdi.
İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan meclis toplantısında ayrıca AK Parti, CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti Grup Başkanvekillerinin imzasıyla "Mavi Vatan Deklarasyonu" yayımladı.
Ortak yayımlanan deklarasyonda, "Türkiye´nin deniz yetki alanlarını kısıtlamaya, gemilerinin önünü kesmeye çalışmak, Türk Milletinin boğazından lokmasını almaya çalışmakla aynı şeydir. Bizim için 780 bin kilometrekare Anadolu toprağı neyse Mavi Vatan da odur. Asla vazgeçmeyiz. Bilinmelidir ki; Balıkesir´in evlatları olarak, deniz yetki alanlarımız olan Mavi Vatandaki hak ve çıkarlarımızı en iyi şekilde korumak ve gelecek nesillere taşımak boynumuzun borcudur." ifadeleri kullanıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye´nin Mavi Vatan´daki hak ve çıkarlarını en iyi şekilde koruduğunu ifade ederek, "Akdeniz´de gemilerimiz şaşmadan ve duraksamadan rotasında ilerleyecek, Balıkesirli hemşerilerimizle birlikte bizler de donanmamızın ve kahramanlarımızın yanında olacağız. Akdeniz´de hak ve menfaatlerimizi, ailelerinden aylarca ayrı kalarak, büyük fedakârlıklarla koruyan Mehmetçiğe Kuvayi Milliye Şehri Balıkesir´den selam olsun." dedi.
Balıkesir´in asla devletine baş kaldırmadığını ancak hakkını da her zaman sonuna savunduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Türkiye´de milli mücadele Kuvayi Milliye Şehri Balıkesir´den başladı. Biz görevini yapan ve sonra hayatına dönen asker bir milletiz." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli