Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BBB Başkanı Yılmaz: “Erdek S.O.S verdi, hemen yardımına koştuk”

BBB Başkanı Yılmaz: “Erdek S.O.S verdi, hemen yardımına koştuk”

Balıkesir Büyükşehir Belediye (BBB) Başkanı Yücel Yılmaz, “Yaz ayları öncesinde Erdek Belediyesi S.O.S verdi, hemen yardımına koştuk. Yollarının hemen bakımını, 10 gün içinde yaptık ve turizm sezonuna rahat girmelerini sağladık” d

Balıkesir Büyükşehir Belediye (BBB) Başkanı Yücel Yılmaz, “Yaz ayları öncesinde Erdek Belediyesi S.O.S verdi, hemen yardımına koştuk. Yollarının hemen bakımını, 10 gün içinde yaptık ve turizm sezonuna rahat girmelerini sağladık” dedi.
Edincik Et Lokantası’nda düzenlediği basın toplantısında çeşitli konular hakkında bilgi veren Yılmaz, şunları söyledi:
“Turizm sezonu yaklaştığında Erdek Belediyesi bizden acilen yardım istedi. Hemen kamyonlarımızı göndererek yolların düzenlenmesine geçtik. Bu düzenleme çalışmalarına Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun da destek verdi. Erdek’in yollarına şimdilik sadece rotüş yaptık. Yaz sonunda bu yolları çok daha iyi şekilde yapacağız.”
Erdek’e bağlı Tatlsu, Ocaklar, Karşıyaka ve Narlı mahallelerinde de çağdaş düzenlemeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:
“İlçelere hizmet konusunda hiçbir siyasi düşünce ayırımı yapmıyoruz. Bize, ilçeleri için yatırım projeleriyle gelen belediye başkanlarını hiç geri çevirmiyoruz. Erdek’ten de gelen projelere elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Ancak Bandırma Belediyesi’nden bugüne kadar hiçbir proje bize gelmedi. Oysa birçok belediye bizi, ilçelerine hizmet vermemiz için sıkıştırıyor. Erdek ve Bandırma belediyelerinin başkanları, geciken hizmetlerin gerçekleşebilmesi ve arayı kapatabilmemiz için tatillerde bile çalışmalı. Kurban Bayramı tatilinde, sivrisinek mücadelesi için Bandırma’ya gönderdiğimiz ilaçlama araçlarının 9 gün bu iş için çalışmadığını, hatta kurban kesimi gibi kişisel işlerde kullanıldığını belirledik. Belediye başkanı dahil, tüm belediye çalışanları 9 gün tatile çıkmış. Ben, Kurban Bayramı tatilinde de görevimin başındaydım. Boynumdaki bu kravat hiç çıkmadı.”
BANDIRMA İLE KAVGA ETMEK İSTEMİYORUM
“Bazı kişiler sonuç alır, bazıları ise oyalanır durur” diyen Yılmaz, şunları aktardı:
“Bandırma ile kavga etmek istemiyorum. Tam tersi 2022’yi ‘Bandırma yılı’ ilan ettim. Bandırma’ya yeni yatırımlar getirmek istiyorum. Ancak Bandırma ve Erdek belediye başkanları, ilçelerindeki yaşam standartlarının daha iyiye gitmesi için daha çok çalışmalı. Biz, önümüzdeki seçime kadar Bandırma’nın arıtmasını, bu bölgenin limanını, Son Kurşun Anıtı’nı, okul bahçelerinin restorasyonunu tamamlamayı planlıyoruz. Tabii bu konuda Bandırma Belediyesi’nden de destek bekliyoruz. ‘Eski askeriye’ denilen, yıllardır mezbelelik duruma gelen, buraya giden kişilerin halen can güvenliği bile bulunmayan bölgeyi, tek ağaç bile kesmeden, Bandırma’ya yakışan çağdaş bir mekân durumuna getirmek, böylece
Bandırma’dan ayrık duran bir parçayı yeniden Bandırma’ya kazandırmak istiyoruz. Ancak eğer Bandırma’nın istemediği hiçbir yatırım veya hizmeti de yapmayız.”
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli