Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

BBB’den 317 kulübe 15 milyon lira destek

BBB’den 317 kulübe 15 milyon lira destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ortaklığında düzenlenen “Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni” ve “Mahal

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ortaklığında düzenlenen “Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni” ve “Mahalle Ligi Paneli” gerçekleştirildi. 
Geçtiğimiz yıllarda yalnızca futbol branşında organize edilen, bu yıl ise basketbol ve voleybol branşlarının da eklendiği Mahalle Ligi Turnuvası’nın düzenlenen panel ile başlatıldığı etkinlikte konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, turnuvayla 20 ilçede 40 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 
Geçen yıl yine sporcular ile bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 317 kulübe 15 milyon TL nakdi destek verme sözü vermişti. Bugün yapılan Mahalle Ligi Paneli’nde sözünü tutarak sporcuların yüzünü güldürdü. Programda ayrıca başarı elde etmiş sporculara, sporun enlerine ödülleri verildi, amatör spor kulüpleri nakdi yardım töreni düzenlendi. 
Mahalle Ligi programı için Balıkesir’e gelen Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanvekili Ömer Onan, Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ve Teknik Direktör Yılmaz Vural, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. 
Öncelikle Amatör Spor Haftası’nda birçok etkinlikler yapıldığı bilgisini vererek gençlere hitap eden Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Metin Mengüç, “Etkinlikler Mahalle Ligi ile birleştirilip daha güzel etkinlikler oluşturuldu. Bu yıl için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, Balıkesir’de bulunan 317 kulübe nakdi olarak 15 milyon lira vermeyi söz vermişti. Başkanımızın verdiği söz bugün hayata geçti. 317 kulüp adına bizlere bu desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
Mahalle Ligi etkinliklerinin gençler için çok yerinde bir proje olduğuna dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Bakanlığımız tüm sporcularımızı sonuna kadar destekliyor.” dedi. 
Programda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in insanların huzur ve barış içerisinde yaşadığı bir ‘Spor Şehri’ olarak anılmasını istediklerini söyledi. 
Mahalle Ligi Turnuvası Paneli Programının sonrasında ise Spor Spikeri Yasin Dallı moderatörlüğünde; Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanvekili Ömer Onan, Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Teknik Direktör Yılmaz Vural ve eski millî futbolcu Ahmet Dursun’un konuşmacı olarak yer aldığı Mahalle Ligi Turnuvası paneli gerçekleştirildi. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: kulübe milyon destek
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı