Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BBGDden Çalışan Gazeteciler Günü Yemeği

BBGDden Çalışan Gazeteciler  Günü Yemeği

Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği, dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla City Meatste yemek düzenledi. Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamanın yanı sıra meslektaşların birlik ve beraberliğinin amaçlandığı yemekte gazeteciliğin sorunl

Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği, dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla City Meats`te yemek düzenledi. Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamanın yanı sıra meslektaşların birlik ve beraberliğinin amaçlandığı yemekte gazeteciliğin sorunları konuşuldu.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yemeğine Vali Ahmet Turhan, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Edip Uğur ile Tülay Babuşcu, İl Müftüsü Turgut Açari, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Meclis Başkanı Yücel Yılmaz ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Emrah Ayyıldız yaptığı konuşmasında, "Bugün basın çalışanlarının çalışma, yaşama, mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma olanakları bakımından 10 Ocak 1961`den daha iyi, daha düzgün, daha ileri haklara sahip olduklarını hiç kimse öne süremez. Bu nedenle hangi gerekçeyle olursa olsun bir bayramdan da söz edemeyiz" dedi. 
"10 Ocak bayram değil dayanışma günümüz"
"10 Ocaklar bizim için bir bayram değil, dayanışma günüdür" Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Emrah Ayyıldız, "10 Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın yürürlük kazandığı gündür.  Bu yasa, basın emekçilerinin sigortalı çalışmasını, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve belki en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye bağlamaktaydı. 10 Ocak gününün "Çalışan Gazeteciler Bayramı" olmasının tek nedeni budur. Hep tekrarladığımızı bir kez daha tekrarlayalım: 10 Ocak`lar bizim için bayram günü değil, dayanışma günleridir. Biz de dernek olarak 2 yıldır bu öngörüyü ön planda tutarak bugünü hep birlikte geçirmenin gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.
"Ülkemizde basın özgürlüğü gerçek anlamda yaşanmalı"
Öneri ve dileklerde bulunan Başkan Ayyıldız şunları söyledi; "Önerimiz;  5953 sayılı, "Basında Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi hakkında kanunun yeniden düzenlenerek, çağdaş ülkelerin basın çalışanlarına tanıdığı tüm hakların meslektaşlarımıza tanınmasıdır. Dileğimiz; Basın özgürlüğünün önündeki yasal düzenlemelerin de bir an önce ele alınarak değiştirilmesini ve ülkemizde basın özgürlüğünün gerçek anlamda yaşanmasıdır. 10 Ocak Basın Bayramı`nı gerçek anlamıyla kutlayabileceğimiz günlere elbirliğiyle ve en kısa zamanda ulaşmak umudu en büyük dileğimizdir. Buraya kadar olan bölüm sebep, sonuç ile dilek ve temennilerden ibarettir."
Reklam fiyatlarında `İşinize geliyorsa` ibaresi
Gazetecilerin reklam fiyatları ile ilgili sıkça yaşadığı sorunlara değinen Dernek Başkanı Emrah Ayyıldız, "Düşünün ki, hazırladığımız gazetelerin fiyatlarını, bizden talep edilen reklamların fiyatlarını bizler değil, talep karların "Şu kadara yaparsanız yapın" ya da "İşinize geliyorsa" ifadelerini kullanarak bizim ürünlerimizin bedellerini belirler hale geldiğini biliyor musunuz? Bir manavdan 1 kilo domates alırken domatesin fiyatını, bakkaldan aldığımız 1 paket makarnanın fiyatını hangimiz belirleyip de alabiliyoruz?  İşte gelinen bu noktada biz gazete, dergi, televizyon ve radyoların çalışanları, ekmeğini yediğimiz kuruluşların temsilcileri olarak buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Bu gazeteler, dergiler, televizyonlar ve radyolar sadece haber alma araçları değildir. Gün gelir sesinizi duyurmak istediğiniz veya zorunda kaldığınız bir anda size de lazım olabilir" dedi ve ekledi; "İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle bir 10 Ocak gününde Basın Çalışanları olarak bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli