Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

BBPden İdam Referandumu

BBPden İdam Referandumu

Büyük Birlik Partisinin (BBP) ülke genelinde 29 ilde aynı anda yaptığı idam cezasının geriye getirilmesiyle ilgili referandum faaliyeti sona erdi.

Büyük Birlik Partisi`nin (BBP) ülke genelinde 29 ilde aynı anda yaptığı idam cezasının geriye getirilmesiyle ilgili referandum faaliyeti sona erdi. 
Balıkesir`de çarşı merkezine kurulan sandık noter tarafından açıldı. Yapılan sayımda idam cezası için sonuç % 99.99 "EVET" çıktı. Sandıkta kullanılan toplam oylardan 1 tanesi ise, "HAYIR" oyu çıktı.
BBP İl Başkanlığı tarafından Balıkesir`de çarşı merkezine kurulan referandum standında sabah saatlerinden itibaren oy kullanılmaya başlandı. Büyük Birlik Partililerin anonslarla duyurup çağrı yaptığı imza kampanyası ile birlikte idam cezasının geriye getirilmesi için hazırlanan oy pusulaları vatandaşlara anlatıldı. Kampanyaya imza atan vatandaşlar ayrıca idam cezasının geriye getirilmesi için de "EVET" yazılı pusulaların üzerine de isim ve soyadlarını yazıp imzaladıktan sonra sandığa attı. Oy kullanan yüzlerce kişi terörle mücadele kapsamında en köklü çözümün teröristler için idam cezasının uygulanması, ayrıca terör örgütü PKK`nın meclisteki temsilcisi olarak nitelendirdikleri BDP`li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının da kaldırılarak yargılanmaları olduğunu söyledi. Rastgele yapılan referandum oylamasıyla ilgili işlemi saat 18.00`de bitiren BBP İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri sandıktan çıkacak sonucu notere tespit ettirdi. Balıkesir 2. Noterinden Fikret Kap`ın açtığı sandıktaki oylar üzerinde isim ve soy isim ile imza olacak şekilde tek tek tasnif edilerek sayıldı. Sayımın sonunda sandıkta toplam 1826 oy pusulası olduğu tespit edildi. Hepsi geçerli sayılan oylardan 1825 tanesi, "EVET" pusulası çıkarken 1 tane de, "HAYIR" oyu çıktı. BBP İl Başkanı Zekai Çakır, doğaçlama olarak yapılan referanduma vatandaşların ilgisinin son derece iyi olduğunu, katılım gösterip destek olan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Yüzde yüz üzerinden yapılan değerlendirmede Balıkesirlilerin yüzde yüzlük (yüzde 99,99) bir mutabakat ile terörle mücadele kapsamında idam cezasının geriye getirilerek yasalaşmasını istediği bildirildi. BBP İl Başkanı Zekai Çakır, noter tarafından tespit edilen referandum sonuçlarını BBP Genel Başkanlığına bildirdiklerini, oyların ve imzaların TBMM`ye sunulmak üzere kargo ile Ankara`ya göndereceklerini belirtti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli