Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bedri Baykam, çocuklarla Kazdağları´nı çizdi

Bedri Baykam, çocuklarla Kazdağları´nı çizdi

3. Edremit Kitap Fuarı´nın ikinci gününde usta ressam Bedri Baykam çocuklarla Kaz Dağları´nın resmini yaparak doğaya, böceğe, canlıya sahip çıktı.

3. Edremit Kitap Fuarı´nın ikinci gününde usta ressam Bedri Baykam çocuklarla Kaz Dağları´nın resmini yaparak doğaya, böceğe, canlıya sahip çıktı.
Baykam, ?20 metrelik Kazdağları resmini çocuklarla beraber yaptık. 20 metrelik resimle, çocuklar havayı, oksijeni, ormanları, yer altını, yer üstünü, bitkileri, hayvanları, koruma sorumluluğunu hissetti.? dedi.
?Kazdağları´nın üstü altından değerlidir? başlığının öne çıktığı etkinlikte ünlü ressam Bedri Baykam önce 15 metrelik tuvala Kaz Dağları´nı çizdi.
Daha sonra da resim öğretmenlerinin denetiminde yüze yakın çocuk resmi 3 saat içinde tamamladı.
Resim tamamlandıktan sonra sanatçı Necati Şahin´in yönettiği söyleşide konuşan Bedri Baykam ?Bugün Edremit Belediyesi´nin çok güzel bir organizasyonuyla yüze yakın çocuğumuzla Kaz Dağları için bir duyarlılık projesi olarak, 15 metrelik bu resmi beraber yaptık. Bu resmi yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız yaptı. Çocuklar, kendi geleceklerinin bilinciyle tarihi korumak için, havayı, oksijeni, ormanları, yer altını, yer üstünü, bitkileri, hayvanları, koruma sorumluluğuyla, sevgiyle bu resmi yaptılar. Çok keyifli bir organizasyondu. Umarım bütün belediyeler Edremit gibi, buna benzer duyarlılık projeleri yaparlar.? dedi.
Fuarda söyleşi ve imza rüzgarı esti
Binlerce kişinin ziyaret ettiği 3. Edremit Kitap Fuarı´nın ikinci gününde söyleşi ve imza fırtınası esti.
Gazeteci Mustafa Karakaşlar´ın yönettiği söyleşide ?Kaz Dağları, doğa, ekoloji, enerji?yi konuşan CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Ensar Aytekin ve Fikret Şahin ?Binlerce ağacın kesildiği Kaz Dağları devlet gözetiminde yapılan bir katliamdır? vurgusu yaptılar.
Gazeteci Deniz Zeyrek, Saygı Öztürk´ün katıldığı ve gazeteci Gökmen Ulu´nun katıldığı ve çok yoğun ilgi gören ?Geleceği medya mı belirliyor? başlıklı söyleşide sıklıkla basın özgürlüğü, editoryal bağımsızlık vurgusu yapıldı.
Gazeteci Necdet Saraç´ın yönettiği söyleşide ise yazar Tarık Çelenk ?Türkiye sağının düşünce haritası?nı anlattı. Dinleyenlerin de soru sorduğu söyleşide Çelenk, Türkiye sağının son 200 yıllık serüveninden örnekler verdi, kitabın ana başlıklarını öne çıkardı.
Hulki Cevizoğlu´nun yönettiği günün son programında Prof. Ali Demirsoy ile ?Kaz Dağları Gerçeği?ni konuştu. Prof. Ali Demirsoy´un coşkulu anlatımı söyleşiyi izleyenleri gece yarısına kadar adeta yerlerine mıhladı.
Prof. Ali Demirsoy, örneklerle bazen kızgın, bazen de esprilerle süslediği anlatımında Kaz Dağları başta olmak üzere Türkiye´nin dört bir yanında süren altın aramalarının sanıldığından çok daha büyük bir tehlike olduğunu anlattı.
Bu işin hafife alınacak hiçbir yanının olmadığına dikkat çeken Prof. Demirsoy şöyle konuştu: ?Siyanürle maden işletmesi binlerce yılın zehirlenmesini peşin kabul demektir. Kaz Dağı mitolojisi, biyolojik zenginliği, çevresine verdiği hizmetler ile istisnai bir dağdır. Kaz Dağları bütün havzalarıyla gözümüz gibi korunması gereken bir dağdır. Siyanür belki bertaraf edilebilir ama maden işletmesinde arta kalan Pasa zehir emmiş bir sünger gibi binlerce yıl ortamı zehirler ve asla bertaraf edilemez. En büyük sorun Pasa´nın ortada kalmasıdır. Ağacı yeniden dikebilir, belki siyanürlerle de mücadele ederiz ama Pasa´yı asla ortadan kaldıramayız. Kaz Dağları gibi istisnai bir bölgede siyanürle altın aramak insanlığa ve doğaya karşı işlenmiş büyük bir suçtur.? Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli