Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bekir Çoşkun’un eşi Andree Coşkun: “Bekir Coşkun Kütüphanesi 2. evim oldu”

Bekir Çoşkun’un eşi Andree Coşkun: “Bekir Coşkun Kütüphanesi 2. evim oldu”

Aydınlanma ve demokrasi mücadelesinin sembol isimlerinden, geçtiğimiz yıl Ekim ayında aramızdan ayrılan Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un adının sonsuza kadar yaşayacağı kütüphane Ayvalık İlçesi Cunda (Alibey) Adası’nda hizmet

Aydınlanma ve demokrasi mücadelesinin sembol isimlerinden, geçtiğimiz yıl Ekim ayında aramızdan ayrılan Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un adının sonsuza kadar yaşayacağı kütüphane Ayvalık İlçesi Cunda (Alibey) Adası’nda hizmete açılmıştı. 
Yaşamını Cunda (Alibey) Adası’nda sürdüren rahmetli Bekir Coşkun’un eşi Andree Coşkun, her sabah güne kütüphanede başlıyor, hem Bekir Coşkun’a olan özlemini gideriyor hem kütüphanenin düzenlenmesine ve envanterinin tamamlanmasına yardımcı oluyor. 
Bundan böyle yaşamındaki ikinci evi olarak değerlendirdiği kütüphanenin açılmasına büyük bir destek veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e Bekir Coşkun’un hayalini gerçekleştirdiği için teşekkür edin Coşkun “Bekir Coşkun Kütüphanesi’nin her gün küçük, büyük çok sayıda kitapsever tarafından ziyaret edildiğini, raflarda yer alan kitapların ilgiyle okunduğunu paylaştı. 
Kütüphanede özel günlerde etkinlikler düzenleyerek Bekir Coşkun’un adının ve bıraktığı eserlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağını ifade eden Coşkun “Bu konuda desteklerini esirgemeyen Ayvalık Belediyesi ve değerli başkanı Mesut Ergin’i her zaman yanımızda görüyoruz. Sürpriz projelerle gençlere destek vermeyi planlıyoruz.” diye konuştu. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı