Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Beldeler ve köyler tavsiye ediliyor

Beldeler ve köyler tavsiye ediliyor

Balıkesir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, büyükşehir çalışmalarına devam ediyor.

Balıkesir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, büyükşehir çalışmalarına devam ediyor. 
Çalışmalar kapsamında Balıkesir`e bağlı 20 ilçenin köy ve beldelerinin personelinin, her türlü taşınır ve taşınmaz mallarının, hak alacak ve borçlarının devri görüşülüyor. 
Balıkesir Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam başkanlığındaki komisyonda, İl Defterdar Vekili Yakup Yıldırım, İl Mahalli İdareler Müdürü Mehmet Akif Çıblak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Gökçek, Kadastro İl Müdürü Nedim Çolpan, İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Ayhan Arık ile ilgili belediye başkanları yer alıyor.
Komisyon, ilk etapta Balıkesir mülki sınırları içinde yer alan ve 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu ile tüzel kişilikleri kaldıracak köyler ve belde belediyeleriyle ilgili çalışmaları yürütüyor. 
Buna göre bağlı 20 ilçenin köy ve beldelerinin personelinin, her türlü taşınır ve taşınmaz mallarının, hak alacak ve borçlarının komisyon kararıyla ilgilisine göre bakanlıklara, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`ne veya bağlı kuruluşlarına ve ilçe belediyesine devriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaların bitirilmesini müteakip 2013 yılı sonuna kadar. sırasıyla ilçe belediyeleri tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`ne devredilecek hizmetlerle ilgili işlemlerle daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi`nin devir, tasfiye ve paylaştırmaya konu işlemlerinin komisyonda görüşülerek karara bağlanması ve devir işlemlerinin sona erdirilmesi planlanıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli