Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat:

Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat:

?Başarılı bir festival bekliyoruz?

Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın, çeşitli temaslar ve etkinlikler için İstanbul ve Ankara´ya gitmesinin ardından başkanlığa vekalet eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi Nimet Kalafat, ?22-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz ?Erdek Zamanı´ isimli festivalimizin başarılı geçip ses getireceğine inanıyorum? dedi.
Belediye Başkanı Sarı´nın başkanlığındaki festival komitesinin çalışmalarının sürdüğüne dikkati çeken Kalafat, şunları söyledi:
?Bu kapsamda, ?Yeşil Valiz Sorumlu Derneği´ Başkanı ve ?Erdek Turizmini Geliştirme Danışmanı Arzu Kutucu Özenen de özverili çalışmalar yapıyor. Komite, zengin içerikli bir festival programı hazırlıyor. Bu program içinde, tüm ilçe çapında, esnafın da katılımı sağlanarak geniş çaplı bir temizlik kampanyası da yer alacak. Ramazan ayından sonra festival çalışmaları daha da yoğunluk kazanacak.?
YAZA HAZIRIZ
Erdek´in, yaz sezonuna tam anlamıyla Ramazan Bayramı´ndan itibaren baş-layacağını vurgulayan Kalafat, ?Erdek olarak yaza hazırız? diye konuştu.
KONTEYNERLER VE TEMİZLİK
Erdek´in temizlik işlerini ihaleyle alan şirketin şu andaki çalışmalarından memnun olduklarını vurgulayan başkan vekili Nimet Kalafat, şu değerlendirmede bulundu: 

?Bu temizlik çalışmalarında kadınlar da yer alıyor. Ancak bir kentin temizliğinde yalnız temizlik şirketinin çalışmaları yeterli değildir. Öncelikle o kentte yaşayanlar, kenti temiz tutmalıdır. Avrupa´da da çöp konteynerleri var. Onlar da, elle veya ayakla açılıyor. Ama oradaki konteynerler tertemiz. Erdek´te de böyle açılan konteynerler var ama bazı vatandaşlar, konteynerlere çöplerini atarken elleri kirlenmesin diye çöplerini ya konteynerin üstüne, ya da yanına bırakıyorlar.?
SARI´NIN BAŞARISI TARTIŞILMAZ
Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın, belediyenin içinde bulunduğu ekonomik darboğaza karşın gerçekleştirdiği çalışmaların büyük başarı olduğuna işaret eden Kalafat, şunları söyledi:
?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Erdek´e en küçük bir desteği bile yok. Tam tersine sık sık da köstek oluyor. Belediyemiz, bir önceki dönemden kalan büyük bir borç batağına sokulmuş. Gelirlerimiz çok kısıtlı. Buna karşın Belediye Başkanımız Mimar Hüseyin Sarı, bu ortam ve elverişsiz koşullarda bile çay bahçelerini modern bir biçimde bitirdi. Şimdi herkes beğeniyor. İlçeye güzel bir botanik parkı kazandırdı. Şimdi burada pek çok vatandaş fotoğraflar çektiriyor. Belediye kendi sorumluluk alanı içinde bulunmamasına karşın birçok eski köy, yeni kırsal mahallenin yollarını yaptırdı. Bu ortam ve koşullarda Sarı´nın başarılı olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Haber : Önder Balıkçı



Reha Uluçay
16.06.2017 22:11:49
Kum temizleme aracı henüz Narlı ya gelmedi, her zaman gelir arkasından da kepçe düzeltirdi.

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false