Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Burhan Karışık:

Belediye Başkanı Burhan Karışık:

?Erdek´in temizliği yalnız belediyenin değil, tüm vatandaşların sorumluluğunda?

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.
SADECE BİRKAÇ KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI
Göreve geldikten sonra belediyeden, ?bankamatik personeli? olarak adlandırılan çok sayıda çalışanın işten çıkarıldığı iddialarını yalanlayan Karışık, ?Sadece işe gelmeyen birkaç kişinin görevine son verdim? dedi.
Karışık, zaman zaman gece baskınları da yaparak, çalışanları takip edip denetlediğini belirterek, ?Herkes Erdek için elinden gelen emeği harcamak zorundadır? diye konuştu.
DESTEK VEREN BELEDİ-YELERE TEŞEKKÜRLER
Erdek Belediyesi´ne destek veren belediyelere de teşekkür eden Karışık, şunları söyledi:
?Bandırma Belediyesi, Bursa Nilüfer Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nden destek görüyoruz. Bandırma Belediyesi, arazözlerle ilçemizin yıkanmasına, haşere ilaçlamasına destek sağladığı gibi ilçemiz sınırları içinde bulunan Tatlısu mahallemizin çöplerini ise bizim adımıza haftanın iki günü topluyor. Ne zaman yardım istesek olumlu karşılayan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun´a da ayrıca teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bize kanal açma ve yol süpürme makineleri gönderdi. Ayrıca bize 45 adet portatif çöp kutuları armağan etti. Daha sonra yeniden bu kutulardan gönderecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ise 48 adet çöp konteyneri göndereceğini söyledi ama henüz alamadık. Yine bu belediyeyle haşere ilaçlama protokolü imzaladık. Bunun karşılığında bize 1 ilaçlama aracı ve ilaç verecekler. Şoförü ve akaryakıtı bizden olmak üzere ilaçlama yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde bir ilaçlama aracı daha vereceklerini belirttiler.?
VATANDAŞLARIMIZ DA İLÇEYİ TEMİZ TUTMALI
Erdek´in temizliği için ilgili personelle birlikte büyük çaba harcadıklarına dikkati çeken Başkan Karışık, vatandaşlara da şöyle seslendi:
?Erdek´in temiz kalması için bizim çalışmalarımız yetmez. Erdek´te yaşayan vatandaşlarımızın da duyarlılığına ihtiyacımız var. Biz, çöpleri her gün düzenli topluyoruz. 

Ancak bazı vatandaşlar, ne yazık ki, çöplerini konteynerlerin içine atmak yerine yanına bırakıyorlar. Bu durumda çöpler hem kötü koku yayıp, görüntü kirliliğine yol açıyor, hem de sokak hayvanları tarafından parçalanıyor. Bir de Erdek´in kötü reklamını yapmak isteyen kişiler var. Onlar, çöplerle ilgili eskiden kalan bazı fotoğrafları paylaşıyorlar. Tabii ki buna üzülüyoruz. Erdek, hepimizin.?
OTEL RUHSATLARI KONUSU
Bazı yeni otellere ruhsat vermemeleri konusunun çarpıtılmak istenmesini de üzülerek karşıladığını vurgulayan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, şunları aktardı:
?Örneğin Çuğra bölgesinde yeni yapılan Garezza otelinin projesinde hata olduğunu belirledik. Yangın merdivenleri de uygun yerde değildi. Bu nedenle ruhsat vermedik. Şimdi proje değişikliği yapıyorlar. Sonra durumlarını bir daha değerlendireceğiz. Pınar Otel´in, tadilatı yapılan eski binalarına ruhsat verdik. Ek binalarına ise vermedik. O bölgedeki ?Doğtaş Malikanesi?ne ise kaçak olması nedeniyle 100 bin lira ve 386 bin lira olmak üzere iki kez ceza uyguladık. Bunun gibi çok sayıda kaçak yapıya da kimseye imtiyaz tanımaksızın yasal işlem yaptık. Bu konudaki kararlı ve tavizsiz tutumumuz sürecek.?
GEÇMİŞ MAAŞLARI ÖDEMEYE ÇALIŞIYORUZ
Belediye personelinin geçmişten kalan maaşlarını ödemek için ellerinden geleni yaptıklarına dikkati çeken Karışık, ?Bir ayda iki maaş ödemesi yaptık. Bundan sonra da bu konuda elimizden geleni yapacağız? dedi.
Belediyenin kamuya borçlarını yapılandırmaya çalıştıklarına işaret eden Karışık, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu konuda Hüseyin Sarı başkanımız döneminde başlatılan bir çalışma daha var. Buna göre, belediyeye ait olan arsalarda bulunan okullar, camiler gibi kamu kuruluşlarının kira bedellerinin tespit edilip, belediyenin kamuya olan borçlarına mahsup edilmesi çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Halen Zeytinliada´yı turizme açamadık. Çünkü bu ada belediyenin malı olduğu halde Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu adaya çivi bile çakmamıza izin vermiyor. ?Öyleyse bu adayı bizden satın alarak, arkeoloji turizmine siz açın´ diyoruz. Buna da yanaşmıyorlar.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli