Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Belediye Başkanı Sarı: ?Ayine izni ben değil, hükümet veriyor?

Belediye Başkanı Sarı:  ?Ayine izni ben değil, hükümet veriyor?

?Kirazlı Manastırı´ndaki ayine Yunanistan´dan 500-600 kişi gelecek?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Kirazlı Manastırı´ndaki ayine hükümet izin veriyor, belediye başkanlığı değil? dedi.

AKP Erdek İlçe Başkanı Murat Sever´in, bu konudaki açıklamasını ciddiye almadığını ve kendisini muhatap kabul etmediğini belirten Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Kirazlı Manastırı´nda, 94 yıl aradan sonra geçen yıl düzenlenen ve bu yıl da 23 Ağustos´ta gerçekleşecek olan ayine İçişleri Bakanlığı, yani AKP Hükümeti izin vermiştir. Konunun, ne şahsımla, ne de belediyemizle ilgisi vardır. Kaldı ki, bu çeşit ayinler, ülkemizin çeşitli yerlerinde düzenlenmektedir. 14 Ağustos´ta, Trabzon´daki Sümela Manastırı´nda da böyle bir ayin gerçekleşecektir.?

İNANÇ TURİZMİ

Artık tüm dünyanın, ?inanç turizmi?ne büyük önem verdiğine dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:
?Bu gerçeğin doğrultusunda, turistik bir yörenin belediye başkanı olarak elbette ki, Kirazlı Manastırı´nda yapılacak ayine yardımcı olacağım. Geçen yıl, Rum-Fener Patriği, Ortodoks dünyasının en önemli dini lideri Bartholomeos ile Kapıdağ´ı birlikte dolaşarak, ona gereken konuk severliği gösterdim. 

Bu yılki ayin için de Kirazlı Manastırı´nın yollarında ve ayinin yapılacağı alanda onarımlar ve düzenlemeler yapacağız. Ayrıca bölgede bir tuvalet de inşa edeceğiz.?

500-600 KİŞİ BEKLENİYOR

Geçtiğimiz günlerde, daveti üzerine İstanbul´a giderek, Fener-Rum Patriği Bartholomeos ile görüştüklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şöyle konuştu:

?Bartholomes ile yaklaşık 3,5 saat birlikte olduk. Beni çok iyi ağırladı. Yunan televizyon kanalının yaptığı çekimde yaklaşık 30 dakika, Erdek´i anlattım. Bartholomeos, 23 Ağustos´taki bu ayine, Yunanistan´dan 6-7 otobüste, 500-600 kişilik bir katılımın olacağını söyledi.?

NARLI VE HAMAMLI KİLİSELERİ

Erdek´e bağlı Narlı ve Hamamlı mahallelerindeki kiliselerin durumlarıyla ilgili olarak da düşüncelerini açıklayan Sarı, şunları söyledi:
?Narlı´daki ve Hamamlı´da hâlen muhtarlık olarak kullanılan eski kiliseyi restore etmek istiyoruz. Bu konuyu Bartholomeos ile görüşmedik. Ancak konuyu Balıkesir Valimizle görüştük. Emlak vergilerinden ayrılan % 10´luk bir fon var. Bu restorasyonu sanıyorum, bu fondan karşılayacağız.?

Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli