Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Belediye Başkanı Sarı: ?Belediyeler, gelir kaynakları yaratmak için eğlence tesisi açarlar

Belediye Başkanı Sarı: ?Belediyeler, gelir kaynakları yaratmak için eğlence tesisi açarlar

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Belediyeler, eğlence mekanları yapmaz? düşüncesinin çağ dışı olduğunu öne sürdü.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Belediyeler, eğlence mekanları yapmaz? düşüncesinin çağ dışı olduğunu öne sürdü. Seyitgazi´deki diskoteği bayramda açmak için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Önce şu gerçeğin altını çizeyim. Son yıllarda Erdek´teki turizm sektörü, moral motivasyonunu yitirdi. İlçemize bu alanda yeni yatırımlar yapılmıyor. Elinde gelir kaynağı olarak sadece emlak ve çevre temizlik vergileri bulunan belediyemizin ise yeni gelirlere ihtiyacı var. Buna paralel şekilde belediyemize yeni gelir kaynakları yaratmak amacındayız. Bunlar arasında büfe, otel, çay bahçeleri gibi yatırımlar bulunuyor. Bunlardan biri de, Seyitgazi bölgesinde yaptırdığımız eğlence tesisi ve diskodur. 2014 yerel seçiminden önceki beş yıllık AKP belediyesi döneminde bu tesis nedense yok sayıldı. 3 yıl, işletmeciden kiralar bile alınmadığı gibi diskonun 1 milyon dolarlık ses ve ışık düzeni yok oldu. Şimdi, belediyemize önemli gelir getireceğini düşündüğümüz, dünya nın en güzel mekanlarından olan bu yeri yeniden ilçemize kazandırmak için hazırlıklarımız sürüyor. Bu eğlence merkezini de bayrama kadar açmaya çalışıyoruz. 

/resimler/2015-7/6/1408504123945.jpg

Bu mekândan temmuz ve ağustos aylarında belediyemize önemli bir gelir akışı bekliyoruz.?
5 BAR, BİR TURİSTİK OTEL PROJESİ
Erdek Belediyesi´ne yeni gelir kaynakları kazandırarak, bütçelerini katlamak istediklerini vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?Çalışanlarımıza yaklaşık üç aydır ödeme yapamıyoruz. Ancak onların alacaklarını temmuz ayında kapatacağımızı düşünüyorum. Gelire yönelik projelerimiz arasında ayrıca Ali Haydar Sarı Sahil Bandı´nın başlangıcında bulunan Yosun Otel´in yıkılarak, buraya 5 kafe-bar yapımı bulunuyor. Yine, Erdek sahilinde, Rıhtım Restoran´ın yanında, Meteoroloji Meydanı´nda otopark olarak kullanılan bölge, imar plânında otel yeri olarak geçiyor. Bu alanın büyük bölümü belediyemize ait. Bir bölümü ise Hazine´nin yeri. Buraya da, belediye olarak 5 yıldızlı turistik bir otel yapmayı plânlıyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı