Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye Başkanı Sarı: ?Erdek´in coğrafyası yenilenebilir rüzgar enerjisi üretimine uygun?

Belediye Başkanı Sarı: ?Erdek´in coğrafyası yenilenebilir rüzgar enerjisi üretimine uygun?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, doğalgazın temiz ama dışa bağımlı bir enerji kaynağı olduğunu belirtti.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, doğalgazın temiz ama dışa bağımlı bir enerji kaynağı olduğunu belirtti. Bir ilçeye doğalgazın gelebilmesi için bu konuda kurulan şirketin, elektrik faturası bulunan vatandaşların % 60´ının ön para yatırması gerektiğine dikkat çeken Sarı, doğalgazdan çok yenilenebilir rüzgar enerjisi konusunda çalışmaların altyapısını oluşturmaya çaba harcadıklarını vurgularken, ?Bu konuda Balıkesir Milletvekilimiz Ahmet Akın ile birlikte çalışıyoruz? dedi. Sarı, Erdek´in coğrafi yapısının, yenilenebilir rüzgar enerjisine elverişli olduğunu sözlerine ekledi.
OTOGAR VE HAL YERİ
Erdek otogarı ve hal yerinin, kendisinden önceki Hüseyin Aysan yönetiminin umursamazlığı nedeniyle Büyükşehir´in eline geçtiğini öne süren Başkan Sarı, ?Bu yönetim, belediyemizin bu mülklerine sahip çıksaydı, bugün otogar ve hal yeri bizim olurdu? dedi. Sarı, hal yeri tapusunun geri alınması için dava açacaklarını açıkladı. 

TURİSTİK TESİSLERE DERECELENDİRME
Erdek´te bulunan belediyeye ait turistik tesisleri hizmet kalitesi açısından derecelendirmek için denetleme komisyonu kurduk-larını belirten Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Turizm tesislerimizin durumları iç açıcı değil. Hizmet kaliteleri düşük. Onları denetleyerek derecelendirmek istiyoruz. Ancak bu yıl için ceza yazmak yerine hizmet kalitesi iyi sayılabilecek olanları ödüllendirmeyi plânlıyoruz.?
ZEYTİNLİADA KONUSU
Zeytinliada kazılarının bu yıl da süreceğini, daha sonra ise röleve-restorasyon çalışmaları gerçekleştirileceğini belirten Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şöyle konuştu:
?Burası birinci derece sit alanı. Bu nedenle belediye olarak biz çalıştırma şansına sahip değiliz. Bu adayı, kamuya olan borçlarımızın ortadan kalkması karşılığında Kültür ve Turizm Bakanlığı´na devretmek istiyoruz. Böylece 100 milyona yaklaşan kamu borcumuzdan kurtularak, belediyemizin sırtındaki yükten kurtulacağımızı düşünüyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



Erdekli Sülo
28.07.2016 12:30:18
Sayın Başkan; Haberin fotoğrafındaki halin hiç değişmeyecek.Vatandaştan oy isterken "Ben değiştim" diyordun.Değişen birşey yok.Hal binası ve otogar yeri senin döneminde kaybedildi yukarıda Allah var doğruyu söyleyelim.Eski Başkan döneminde Balıkesir Büyükşehir değildi ki senin seçildiğin bu dönem Büyükşehir olduk.Herkes ne olup bittiğinin farkında.

Gül Örgün
5.08.2016 12:22:45
Ülkemizde küçük köylerde bile fark edilir bir gelişme yaşanırken, Erdek gün geçtikçe yaşanamaz ve geri kalmış bir ilçe havasına giriyor.

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false