Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye ekipleri General Balcı Çamlığına girdi

Belediye ekipleri General Balcı Çamlığına girdi

Bandırma General Balcı Çamlığı, doğal yapısı bozulmadan düzenleniyor.

Bandırma Paşakonak Mahallesi´nde bulunan General Balcı Çamlığı´nın üst kullanım hakkı, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza arasında imzalanan protokol ile Bandırma Belediyesi´ne devredilmişti.
İmzalanan protokol ile üst kullanım haklarının 2 yıllığına belediyeye devredildiği General Balcı Çamlığında yürütülen çalışmalar titizlikle devam ediyor. Budama ve ilaçlama çalışmaları tamamlanan General Balcı Çamlığı, önümüzdeki günlerde çitle çevrilecek.
General Balcı Çamlığını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Mirza, belediye ekiplerinin çamlık alanda planlamayla ilgili çalışmalarını özenle devam ettirdiği söyledi.
Proje kapsamında çamlığın doğal yapısına uygun, hiçbir ağaca ve yeşil alana zarar verilmeden ayrıca daha fazla ağaçlandırma çalışmasının yapılarak düzenlemenin devam edeceğini belirten Mirza ?Çamlığımıza çok amaçlı yürüyüş yolu, bisiklet parkuru, açık spor alanı, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, fitnes alanı, çocuk oyun alanı ve kum aktivitesi yapılması ile ilgili alt yapı çalışmalarını hızlandırdık. Ayrıca yürüyüş yolunda zeminde yumuşaklık sağladığı için zemine ponza taşı uygulanmasını hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Tüm çalışmalarımızı General Balcı Çamlığımızın Doğal yapısına uygun olarak gerçekleştiriyoruz. Alanda bulunan mevcut ağaçları korurken, gerekli görülen yerlere de yeni ağaçlandırma çalışmaları yapacağız.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli