Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye Eylül ayı meclisi toplandı

Belediye Eylül ayı meclisi toplandı

Çay Bahçesi ve Büfeler 10´ar yıllık kiraya verilecek

Erdek Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısı dün gerçekleştirildi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına AK Partiden Kadir Gedik ile Yaşar Ceyhun Mırız katılmadı.
Mırız´ın, toplantıya katılama yacağını belirten mazeret dilekçesi toplantıda hazır bulunan meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edilirken, AK Partili Meclis Üyesi Kadir Gedik´in ise mazeret dilekçesi göndermediği görüldü.
Eylül ayı belediye meclis toplantısında 3 gündem ile 4 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Erdek Belediye Meclisinin ilk gündem maddesi, ilçemizde yapılacak olan asansör muayene ücretlerinin belirlenmesi hakkındaydı. Bu madde bakanlığın belirlemiş olduğu taban fiyat esas alınarak yıllık asansör muayene ücreti 150 TL. olarak oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi, imar planında bahçeli nizam olarak düzenlenmiş siteler, apartmanlar ve otel - motel ile kamping, pansiyon alanlarının kendi mülkiyetleri içerisinde konteynır koyma yerlerinin yapımı hakkındaydı. Bu madde de yapılan oylama sonucu oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesi ise 2015 yılı bütçesinde ihtiyaç duyulan birimlere ek ödenek verilmesi hakkındaydı.

Ek ödenek gerektiren birimler meclis üyelerine tek tek okunmasının ardından yapılan oylamada bu madde de AK Partili 3 meclis üyesinin çekimser oyuna rağmen CHP´li 11 meclis üyesinin evet oyuyla kabul edildi.
Eylül ayı belediye meclis gündeminde yer alan üç maddenin görüşülerek karara bağlanılmasının ardından meclise sunulan 4 ek gündem maddesinin görüşülmesine geçildi.
Canlı Müzik için alınan Ruhsat Fiyatları belirlendi
İlk ek gündem maddesi; 2015 yılı ücretler tarifesine ilçemizde canlı müzik yapan işletmelerinin ruhsat harçlarının da eklenmesi hakkındaydı. Yapılan oylama ile ilçemizde canlı müzik yapan işletmelerin "Canlı Müzik Ruhsat" harç fiyatı 500.00 TL + KDV olarak belirlenirken, oy birliği ile kabul edilerek 2015 yılı ücretler tarifesine eklenmiş oldu.
İkinci ek gündem maddesi; İçkili yerler krokisinin onaylanması hakkındaydı. Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme gelerek imar komisyonuna yönlendirilen "İçkili Yerler Krokisi´ komisyon raporu doğrultusunda onaylanarak oybirliğiyle kabul edildi.
Çay Bahçesi ve Büfeler 10´ar yıllık kiraya verilecek
Üçüncü ek gündem maddesi: ilçemizde yapımı devam eden 5 adet çay bahçesi ve 8 adet büfe ile 1 adet mesire yerinin, kira sürelerinin belirlenmesi hakkındaydı. Bu madde de meclis üyelerince yapılan karşılıklı görüş alışverişlerinin sonucu yapılan oylamada oy çokluğu kabul edilirken, 5 çay bahçesi, 8 büfe ve 1 mesire yerinin 10´ar yıllık kiraya verilmesine karar verildi.
Belediye Oteli için Başkana yetki verildi
Eylül ayı meclis toplantısının son ek gündem maddesi, mülkiyeti Erdek Belediyesine ait olan 1 Pafta, 42 Ada ve 1 Parselde kayıtlı bulunan taşınmaz üzerinde bulunan yapının yıkılarak, "Yap İşlet Kira Öde Devret" yöntemi ile kiraya verilebilmesi için Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya yetki verilmesi hakkındaydı.
"Yap İşlet Kira Öde Devret" yöntemiyle belediye bünyesinde yeni bir otel yapımı için oy birliğiyle Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya yetki verildi.
Kendisine yetki verilen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, sözleşmenin 25 yıl geçerli olacağını belirtirken, tüm meclis üyelerine oy birliği ile alınan bu karardan dolayı destekleri için teşekkür etti.
Gündem ve ek gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, gündem de görüşülecek başka madde kalmadığını belirterek Eylül ayı meclis toplantısını kapattı.
Haber: Taygun Ertan

/resimler/2015-9/3/1358007192817.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli