Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye Meclisi, Cemevi için arsa verdi

Belediye Meclisi, Cemevi için arsa verdi

Erdek Belediye Meclisi´nin, eylül ayı olağan toplantısının ikinci oturumu yapıldı.

Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda iki gündem maddesi görüşüldü.
Toplantıda, 2018 yılı gelirler tarifesinde galvaniz ve plastik çöp konteynerlerinin satış fiyatları belirlendi.
Gündemde yer alan ikinci madde, Cemevi için arsa tahsisi talebiydi.
Emlak ve İstimlak Müdürlüğü´nün yazısı üzerine toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu´nca görüşülüp karara bağlanmak üzere gönderilen yazıda, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından, Cemevi yapılmak üzere arsa tahsisi istendiği belirtilerek, ?Belediyemize ait Alaattin Mahallesi, 852 ada ve 1 parselde, 758.81 metre kare yüzölçümlü, arsa vasıflı taşınmazın plan ve amacı dışında kullanılmamak, plan ve tadilatlarının ilgili vakıf tarafından yapılması kaydıyla yıllık 10 TL. bedelle, 20 yıllığına tahsis edilmesinin uygun olduğu kanaatine varılmıştır? denildi. 

Meclis, komisyon kararı uyarınca, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü´nün ve Bakanlar Kurulu´nun da kararlarını esas alarak, Cemevi yapılmak üzere Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı´na, söz konusu arsanın, yıllık 10 TL. sembolik bedelle, 20 yıllığına verilmesini karar altına aldı. Meclis ayrıca, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın önerisi doğrultusunda, Cemevi için tahsis edilen arsanın plan tadilatının da belediye tarafından gerçekleştirilmesini, ayrıca bu konuda belediye başkanlığına protokol yapma yetkisinin verilmesini kararlaştırdı.
Haber: Önder Balıkçı



Reha Uluçay
12.09.2018 12:45:10
Sayın Erdek Belediyesi, verilen karar çok yerinde. Bizlerde Narlı köyü olarak şu an çok eski ve yetersiz olan cami için bir yer bulunmasını rica ediyoruz. Böylelikle caminin yanındaki kilisede ortaya çıkar ve orası bir meydan düzenlemesi ile çekici ve trafik olarak ta rahatlatıcı bir durum yaratır. Köyümüz için çok iyi olacağı kanısındayız. Saygılarımızla Reha Uluçay Y.Mimar

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli