Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediye Meclisi İsrail´i kınadı, Filistin´e destek verdi

Belediye Meclisi İsrail´i kınadı, Filistin´e destek verdi

Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığındaki toplantı, Covid-19 önlemleri dikkate alınarak Erdek Belediyesi Toplantı Salonu´nda yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığındaki toplantı, Covid-19 önlemleri dikkate alınarak Erdek Belediyesi Toplantı Salonu´nda yapıldı.
Toplantıda, Millet İttifakı´nın önergesi ile İsrail´in Filistin halkına yönelik zulmü ve saldırıları kınandı.
13 gündem maddesinin görüşüleceği toplantıda, Millet İttifakı tarafından mecliste görüşülmesi için önerge verildi.
Toplantı; Millet İttifakı Belediye Meclis üyelerinin Filistin açıklaması ile başladı.
Millet İttifakı adına basın bildirisini Nimet Kalafat okudu.
Kalafat, okuduğu bildiride "Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail´in arife günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze´ye de yönetilen saldırılar, çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail´in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldu-bitti yaratmaya yöneliktir. İsrail´in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletlerin (BM) saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Kudüs ve Gazze´de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail´in hesap vermesi, suçların sorumlularının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, Uluslararası Ceza Mahkemesi´nin (UCM) ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail´e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır.
Erdek İlçesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, İsrail´in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz." ifadelerine yer verildi.
Basın bildirisinin okunmasının ardından gündemdeki diğer konuların görüşülmesine geçildi.
Gündemin; 1. maddesinde Karşıyaka-Tatlısu İlave Revizyon-Islah uygulama imar plan notlarında değişiklik yapılması maddesi görüşüldü. Bu maddeye oy birliği ile ek süre verildi.
2. maddesinde Yalı Mahallesi 284 ada 51 parselde yapılacak yapının zemin katının ticaret kullanılması oybirliği ile kabul edildi.
3. maddesinde Atatürk Mahallesi 154 ada 142 parselde yapılacak olan yapının zemin katının konut olarak kullanılması talebi için oy birliği ile ek süre verildi.
4. maddesinde Planlı ve Plansız alanlar İmar Yönetmeliğine tabi parsellerde mimari proje tasarımlarında bahçe ve bina ana girişlerinde erişilebilirliğin sağlanması talebi için oybirliği ile ek süre verildi.
5. maddesinde Ocaklar Mahallesinde 1271 parselde yapılacak yapının zemin katının konut olarak kullanılma talebi için oybirliği ile ek süre verildi.
6. maddesinde Bandırma Erdek İl yolu (Erdek-Narlı) arası karayolu güzergahı ve yakın çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi.
7. maddesinde geçtiğimiz günlerde vefat eden Dr. Süleyman Bezirkanoğlu´nun isminin ilçemiz Zeytinli Mahallesi´nde bulunan 5 nolu sokağa verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
8. maddesinde Öğretmen Ali Güneri isminin Zeytinli Mahallesi´nde bulunan 3 nolu sokağa verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
9. maddesinde altyapı kazı işlem bedelleri için oluşturulan Halk Bankası 0251-7000041 numaralı hesabın kamu yararlı hesaplar listesine alınması oybirliği ile kabul edildi.
10. maddesinde 2020 yılı mali yılı kesin hesapların görüşülmesi plan bütçe komisyonuna gönderildi.
11. maddesinde İlçemiz Zeytinli Mahallesi 874 ada 1 parsele ait hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği dosyasında plan notu değişikliği imar komisyonuna gönderildi.
12. maddesinde İlçemiz Hamamlı Mahallesi 129 ada 1 parselin isabet ettiği imar adasında yapılacak olan yapıların kütlelerinin belirlenmesi için imar komisyonuna gönderildi.
Meclisin 13. maddesinde CHP´li Nimet Kalafat´ın vermiş olduğu dilekçe görüşüldü.
Önerge de balıkçıların bu yıl denizde oluşan salyadan olumsuz yönde etkilendiği kazançlarının düşmesi nedeniyle 2021 yılında bağlama ücreti alınmaması, 2022 yılında ise araştırma yapılarak düşük miktarda bir ücret alınması istendi. Bu madde de oybirliği ile plan bütçe komisyonuna gönderildi.
DENİZLERİMİZDE OLUŞAN SALYA ARAŞTIRILSIN
Mecliste ek gündem maddesi olarak millet ittifakı meclis üyelerinin vermiş olduğu önergede Marmara´yı etkisi altına alan Müsilaj (Salya) ile ilgili araştırma yapılması istendi. Bu maddenin de oybirliği ile görüşülmek üzere plan bütçe komisyonuna gönderilmesiyle meclis toplantısı sona erdi.
Belediye Meclisi, komisyona gönderilen maddeleri görüşmek üzere Perşembe günü saat 15.00´de yeniden toplanacak.
Haber: Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli