Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediye Meclisi Toplandı

Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Adliye Sarayı için düğmeye basıldı

Erdek Belediye Meclisi´nin nisan ayı toplantısı yapıldı.
Belediye başkan vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığındaki toplantı, Covid-19 önlemleri kapsamında, Erdek Stadı´ndaki Erdekspor sosyal tesislerinde gerçekleşti.
MECLİS 1´İNCİ BAŞKAN VEKİLİ KALAFAT
Toplantının ilk gündeminde meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, encümen üyeliği ve komisyon seçimleri vardı.
Gizli oyla gerçekleştirilen seçimde meclis birinci başkan vekilliğine CHP´den Nimet Kalafat, ikinci başkan vekilliğine İYİ Parti´den İbrahim İlhan, 9´ar oyla seçilirken, AK Parti´den Ceyhun Mırız ve Mehmet Ali Yağcı´ya 4´er oy çıktı.
Yine gizli oyla yapılan meclis katipliklerine CHP´den İbrahim Beyoğlu ve İYİ Parti´den Murat Çolak getirildiler.
ENCÜMEN´E KARIŞIK VE KALAFAT
Encümen üyeliklerine CHP´den Burhan Karışık ve Nimet Kalafat seçildiler. Oylama gizli yapıldı.
PLAN-BÜTÇE KOMİSYONU
Komisyon üyelikleri seçimleri açık oyla gerçekleşti.
Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine CHP´den İbrahim Beyoğlu, İYİ Parti´den İbrahim İlhan ve AK Parti´den Mehmet Ali Yağcı getirildiler. 

İMAR KOMİSYONU
İmar Komisyonu´na CHP´den Burhan Karışık, İYİ Parti´den Murat Çolak ve AK Parti´den Çisem Tanrıöver Özhuy seçildiler.
KADIN VE AİLE KOMİSYONU
Mecliste önce, kurulması zorunlu olmayıp, meclisi takdirine bırakılan ?Kadın ve Aile Komisyonu?nun kurulup kurulmaması konusu oylandı. Kurulmasına oybirliği ile karar verilen komisyona CHP´den Canan Kırdar ve Nimet Kalafat, AK Parti´den Huri Güven ve Çisem Tanrıöver Özhuy seçildiler.
BEZİRKANOĞLU VE GÜNERİ İÇİN İSİM VERİLMESİ ÖNERİSİ
Toplantıda, kısa bir süre önce vefat eden Dr. Süleyman Bezirkanoğlu ve öğretmen Ali Güneri´nin isimlerinin Erdek´teki cadde veya sokaklara verilmesi önerisi de görüşüldü. Öneri, değerlendirilmek için Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonlarına gönderildi.
ADALET SARAYI İÇİN YER VERİLDİ
Belediye meclisinin en önemli gündem maddelerinden biri ise ilçeye yapılacak yeni ?Adliye Sarayı? için Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı´nın yer tahsisi isteğiydi. Konunun hemen karara bağlanması için meclise ara verilerek İmar Komisyonu toplandı. Komisyonun, Yalı Mahallesi, Kanava bölgesinde, 2 bin metre kare yüzölçümlü, resmi kurum alanı konumundaki 874 ada ve 2 parselin, Adalet Bakanlığı´na, ?Adalet Sarayı? yapılması koşuluyla 25 yıllığına tahsis edilmesi mecliste oybirliğiyle kabul edildi.
DENİZ ARAÇLARININ KONAKLAMA ÜCRETİNİN ERTELENMESİNE RET!
Erdekli balıkçı esnafının deniz araçlarının limanda konaklama ücretinin ertelenmesi talebi de mecliste görüşüldü. Balıkçılar, Covid-19 salgını nedeniyle konaklama ücretlerinin 2022 yılına ertelenmesi isteği kabul edilmedi.
Ancak toplantının sonunda, CHP´li Burhan Karışık´ın, olta balıkçılarının, 6-7 metrelik teknelerinden 2021 yılı için hiç konaklama ücreti alınmaması önerisi uygun görülerek, mayıs ayı toplantısının gündemine getirilerek karara bağlanması uygun görüldü.
ÇALIŞMA RAPORUNA KABUL
Toplantının sonunda önce, başkanlığını CHP´li İbrahim Beyoğlu´nun yaptığı Denetim Kurulu raporunun okunması izledi.
Daha sonra Belediye Başkanlığının 2020 yılına ait çalışma raporunun okunarak görüşülmesine geçildi. Bu konu görüşülürken Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, yerini Meclis 1. Başkan Vekili Nimet Kalafat´a bıraktı. Yapakçı´nın, çalışma raporunu görsel sunumla dile getirmesinin ardından oylamaya geçildi. Rapor, AK Parti grubunun ret oylarına karşılık, CHP´lilerin oylarıyla kabul edildi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Belediye Meclisi Toplandı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli