Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye meclisi toplandı

Belediye meclisi toplandı

Ocaklar Mahallesi pazarı genişliyor

Erdek Belediye Meclisi´nin ağustos ayı olağan toplantısında sadece üç gündem maddesi görüşüldü.
Belediye Başkanı Burhan Karışık´ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Karşıyaka-Tatlısu ilave revizyon-ıslah imar planları plan notlarında değişiklik yapılmasıyla ilgili İmar Komisyonu´ndan gelen rapor gündemin ilk maddesini oluşturdu. Raporda, ?1/1000 ölçekli Karşıyaka-Tatlısu ilave revizyon-ıslah uygulama planları plan notlarında gerekli görülen değişiklik ve ilaveler yapılmış olup, plan notlarının hazırlandığı şekliyle uygun olduğuna ve 3194 sayılı İmar Kanunu´nun 8/b maddesi uyarınca onaylanması kanaatine varılmıştır? deniliyordu.
İmar Komisyonu´ndan gelen rapor oybirliğiyle kabul edildi.
OCAKLAR PAZARI GENİŞLEYECEK
Gündemin ikinci maddesinde, Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi´nde, her hafta perşembe günleri kurulan semt pazarının genişletilmesi konusu görüşüldü.
Zabıta Müdürlüğü´nden gelen yazıda, Ocaklar Mahallesi´nde, her hafta perşembe günleri kurulan semt pazarı hakkında, Ocaklar Belediyesi´nce 2004 yılında alınan meclis kararıyla Cumhuriyet Mahallesi, Demirci Ahmet Sokak´ta ve civarında pazar yerinin kurulduğunu, ancak bu pazar yerinde yapılan inceleme sonunda pazar yerinin yetersiz kaldığı ve zamanla büyütülerek diğer sokaklara açıldığının belirlendiğine dikkat çekilerek, ?İlçemiz Ocaklar Mahallesi, Demirci Ahmet Sokak, Hasan Songür Sokak, Mercan Sokak, Birinci Aralık Sokak ve Borazan Sokak´ta da kurulması için pazar yerinin genişletilmesi ve pazar yeri ücretlerinin tahsil edilmesi hakkında meclis kararı alınmasını arz ederim? deniliyordu. 

Meclis toplantısına kısa bir ara verilerek toplanan Tarife ve Bütçe Komisyonu´nun da uygun görmesinin ardından mecliste yapılan oylamada Ocaklar Pazarı´nın genişletilmesi, şu anda mevcut tarife üzerinden ücret tahsisi yapılması, ücretlerin daha sonra yeniden belirlenmesi oybirliğiyle kabul edildi.
HALI SAHA ÜCRETLERİ GÜNCELLENDİ
Gündemin son maddesi, belediyeye ait olup, 2021 yılı gelirler tarifesinde bulunan halı saha ve spor salonu ücretlerinin güncellenmesiyle ilgiliydi.
Buna göre, Erdek 18 Eylül Stadı içindeki halı sahanın daha önce 85 lira olan bir saatlik ücreti 180 lira olarak güncellendi.
Yine statta bulunan belediyeye ait fitness ve sauna ücretleri de güncellenerek yeniden belirlendi.
İKİ EK GÜNDEM
Meclisin olağan gündemi sona erdikten sonra iki ek gündem maddesinin görüşülmesine geçildi.
İlk ek gündem maddesi, turistik otel ve motel işletmecilerinin, şezlong, şemsiye ve işgaliye ücretleriyle ilgiliydi. İşletmeciler, yaz sezonundan umdukları verimi alamadıklarını belirterek, belediyeye ödemeleri gereken şezlong, şemsiye ve işgaliye kira ücretlerinin eylül ayına ertelenmesini istiyorlardı. Belediye Başkanı Burhan Karışık, söz konusu kiralama ücretlerinin tahakkuklarının yapılması nedeniyle bu isteğin yerine getirilmesinin mümkün olmadığını belirterek, ?Keşke tahakkuklar yapılmadan önce haberim olsaydı, o zaman sorunu çözerdik? dedi.
?MİLLET İTTİFAKI?NDAN ÖNERGE
İkinci ek gündem maddesini, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinden bazılarının imzasını taşıyan ?Millet İttifakı? üyelerinin verdiği önerge oluşturuyordu. Önergede, kırsal mahallelerdeki temizlik sorunları başta olmak üzere vatandaşların çeşitli istekleri dile getiriliyordu. Bunların arasında, yemek saatlerinde çöp arabalarının çöp toplamalarından şikayetler, Tatlısu Mahallesi´ndeki çay bahçelerinin aylardır çalışmamasından şikayet, Karşıyaka Mahallesi´ndeki çay bahçelerinin toprak olan zemininin taş döşenmesi, Narlı Mahallesi´nde rögarlardan suların geriye gelmesi yer alıyordu.
Erdek Belediye Meclisi´nin ağustos ayı toplantısına CHP´den Nimet Kalafat, mazereti nedeniyle katılmadı.
Meclis, eylül ayı toplantısını 1 Eylül Çarşamba günü, saat 16.00´da yapacak.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Belediye meclisi toplandı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı