Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Belediye Meclisi, zeytin alanlarının imara açılmasını durdurdu

Belediye Meclisi, zeytin alanlarının imara açılmasını durdurdu

Ayvalık Belediye Meclisi, Tabiat Parkları ile Zeytin Alanlarının imara açılmasını durdurdu.

Ayvalık Belediye Meclisi, Tabiat Parkları ile Zeytin Alanlarının imara açılmasını durdurdu.
Olağanüstü toplanan Ayvalık Belediye Meclisinde iki madde görüşüldü.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Rahmi Gençer, ?Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tabiat parkları ve sit alanlarının yeniden gözden geçirilmesi hakkında tarafımızdan görüş istenmiştir. Ayvalık için çok önemli bir konu. Bizden görüş istenirken meclis kararı istenmemiştir. Biz bu konunun meclise getirilmesini istedik. Tüm siyasi parti temsilcileri tarafından görüş bildirilmesini ve kamuoyunun aydınlatılmasını istedik. Şubat ayı olağan meclis toplantısında bu konuyu imar komisyonuna sevk etmiştik. İmar komisyonunda tüm siyasi parti temsilcilerinin olmasını özellikle istedik. Bu Ayvalık´ın her kesimini ilgilendiren bir konudur. Kararı alırken herkesin düşüncesini söylemesini istedik. Ancak bakanlığımızla beraber bu incelemeyi yapmak isterdik. Halkın seçtiği iradenin bu işin içinde olmasını isterdik yani kentin sosyal alanlarına ihtiyacınız var mı? denilebilirdi? diye konuştu.
Mecliste İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli tarafından öneri planları ve eski hali, Ayvalık Belediye meclis üyelerine ve vatandaşlara ada bazlı sunumları yapıldı.
Ardından, İmar Komisyonu raporu üyelerin bilgisine sunuldu.
İşte! İmar Komisyonu Raporu: ?5 milyon yıllık bir süreç sonucunda günümüze kadar gelen doğal güzelliğin korunamayacağı ve tehlike altına gireceği düşünülmekte olup, var olan zenginlikler doğrultusunda da Tabiat Parkı içerisinde yer alan mevcut 1. derece doğal SİT alanlarının tümünün ilgili yönetmelikte belirtilen "Kesin Korunacak Hassas Alan" niteliğinde değerlendirilmesi gerektiği anlaşılmış, Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´ne verilecek olan kurum görüşünde bu hususun dikkate alınması gerektiği kanaatine varılmıştır. Takdir meclise ait olmak üzere iş bu tutanak tarafımızdan imza altına alınmıştır.?
Raporun okunmasıyla geçilen oylamada imar komisyonunun hazırladığı rapor, Ayvalık Belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.
Gündemimin ikinci maddesi Kırlangıç Çok Amaçlı Sosyal ve Kültürel Yaşam Merkezi Projesinde değişiklik yapılmasıydı. Son meclis toplantısında hukuk komisyonuna sevk edilen bu gündem maddesi ise oy çokluğu ile encümene sevk edildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli