Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye Meclisi´nde gergin toplantı

Belediye Meclisi´nde gergin toplantı

Erdek Belediye Meclisi´nin Mayıs ayı 2. oturumu yapıldı.

Meclis´te 3 gündem maddesi görüşülürken, gündem dışı konularda gerçekleşen konuşmalarda zaman zaman gergin anlar yaşandı. 

1. Gündem maddesinde Ocaklar Mahallesi´nde bulunan bir yapının zemin katının konut olarak kullanılması talebi için ek süre verilmesi kabul edildi. 

2. Gündem maddesinde ilçemizde bulunan yat limanı ve balıkçı barınağına bağlanan olta balıkçı teknelerinden 2021 yılında pandemi ve deniz salyası nedeniyle ücret alınmaması oy birliği ile kabul edildi. 

3. Gündem maddesinde ise Erdek Belediyesi´nin 2020 mali yılı hesapları oylandı. 

Cumhur İttifakı meclis üyeleri Erdek Belediyesi 2020 mali yılı hesaplarına ret oyu kullanırken, Millet İttifakı meclis üyelerinin evet oylarıyla kabul edildi. 

Meclis´te gündem dışı olarak söz alan Cumhur İttifakı meclis üyeleri, Erdek´te kutlanan 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreninde, bir öğrencinin Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi´ni elindeki kağıttan seslendirirken, ?İktidarı elinde bulunduranlar gaflet, dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler? bölümünü okumaması üzerine konunun çarpıtılarak kasıt aranmasına tepki gösterdiler. 

Elindeki kağıttan Gençliğe Hitabe´yi seslendiren öğrencinin bir anlık heyecan ve dalgınlık ile cümleyi atladığını savunan Cumhur İttifakı meclis üyeleri konunun çirkin bir şekilde siyasete alet edilmesinin yanlış olduğunu savundular. 

Konu ile ilgili söz alan Millet İttifakı meclis üyeleri ise öğrenciye okutulması için verilen kağıttan, Atatürk´ün sözünden rahatsızlık duydukları için sansür uygulandığını iddia ettiler. 

Öğrencinin bir kusuru ve suçunun olmadığını belirten meclis üyeleri konunun muhatabının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu işaret ettiler. 

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği tartışma bir süre sonra sona erdi. 

Hüseyin Sarı ne demek istedi? 

Mecliste tartışma yaratan bir başka konu ise görevden uzaklaştırılan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı yorum oldu. 

Sarı, yorumunda "Demek ki neymiş çok yakında Erdek´te ki kamu görevlileri tırmanmayı hayal edemeyip tırmalayacaklarmış. Artık pezevenklandda işe girerler" ifadesini ne amaçla kullandığı soruldu. 

Cumhur İttifakı üyeleri Sarı´nın bu yorumunda Erdek´te bulunan tüm kamu çalışanlarına çirkin bir yakıştırma yaptığını iddia ederek "Hüseyin Sarı´nın sosyal paylaşım sitesinde yaptığı ve bay bayan tüm kamu görevlilerimizin ve ailelerinin itibarına ve onurlarına kast etmeye amaçlayan bu yorumunun kınıyor, Erdek´te görev yapan kamu çalışanlarının Sarı, hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtiyoruz." diyerek tepki gösterdiler. 

Millet İttifakı meclis üyeleri ise Sarı´nın yaptığı yorumun muhatabının kendisi olduğunu dile getirdiler. 

Haber:Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli