Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye personeline ?İş Sağlığı ve Güvenliği? konulu seminer

Belediye personeline ?İş Sağlığı ve Güvenliği? konulu seminer

Erdek Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, belediye personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Erdek Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, belediye personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.
29. 12. 2012 tarih ve 28512 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince; Erdek Belediyesi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Danışmanlık Eğitim Mühendislik Hizmeti Limited Şirketi (OSGB) arasında 18 Temmuz 2016 tarihinde imzalanan sözleşmeye istinaden, İş Güvenliği Uzmanı Sermet Dikmir tarafından, Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Usul ve Esaslarına dair yönetmeliğe uygun olarak çalışanların tamamına iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildi.
Seminerde, personelin sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için uyması gereken kurallar ve olası du-rumlarda yasal hakları anlatıldı. 

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen seminer programı hakkında bilgi veren belediye yetkilileri şu açıklamada bulundu: "Can güvenliği açısından alabileceğimiz tedbirleri maksimum düzeyde almamız gerekiyor. Bununla ilgili gerekli eğitimler yasanın ön gördüğü şekliyle iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmesi ve personelimizin de bu eğitimi alması gerekiyor. Eğitimler esnasında zaten ben biliyorum diye bir düşünce yok, herkes birçok şeyi bildiğini zanneder eğitim gördükçe bilmediğini fark eder. Bu bakımdan içinde bulunduğumuz idari şartlarda eğitimimizi almamız gerekir. Bu eğitimlerin başta kendimiz için gerekli olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Tabi ki insanın en değerli varlığı kendi canı kendi sağlığıdır ve bu varlığı da muhafaza etmek gerekir. Diğer eğitimleri de günü geldiği zaman gerçekleştirerek bu işi yürüteceğiz, devam ettireceğiz.? Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false