Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Belediye temizlikte sınıfta kaldı!

Belediye temizlikte sınıfta kaldı!

Çöp konteynırlarının yaz sezonu bittiği gibi boşaltıl madığından yakındı.

Çevre dostu Bekir Sıtkı Çam isimli duyarlı bir vatandaş, Erdek Tatlısu Mahallesi Büyükbakraç Mevkiinde Kadir´in Yeri Kafe isimli işyerinin karşısında yer alan çöp konteynırlarının yaz sezonu bittiği gibi boşaltıl madığından yakındı.

Sıcak yaz günlerinin sona ermesinin ardından son olarak Cuma günü alınan çöplerin, Salı günü öğleye kadar bir daha alınmadığından yakınan Çam, en son Kurban Bayramı sona ermesini takiben alınan çöplerin o günden sonra halen alınmadığını gazetemize açıkladı.
Mahallelerindeki çöp konteynırlarının uzun süredir boşaltılmadığını öne süren Tatlısu Mahallesi sakinlerinden Çam, ?Bu konuda hem Salı hem de Çarşamba günü öğle sularında tarafımdan Erdek Belediyesine fotoğraflı olarak mesaj ilettiğim gibi, belediyede yetkili olduğunu söyleyen bir bayan personele de talebim iletilmistir. Ama şu an Perşembe günü sabah sularına kadar çöpler maalesef halen alınmamıştır.? dedi.
Belediyenin ana görevlerinden birinin kentin temizlik hizmetlerini yerine getirmek olduğunu hatırlatan Çam, belediye kent temizlik hizmetlerini ve çöp toplama hizmetlerini layıkıyla yerine getirmeyerek Erdek´e bağlı birçok mahallenin çöpten geçilmez olduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Mehmet Ertan



Reha Uluçay
26.09.2016 21:44:47
Erdek Belediyesine şu öneride bulunacağım. Birçok batı ülkelerinde vede özellikle ABD de uygulanan bir sistem şöyledir. Ticari işletmeler (burada çok çöp çıkaran otel, motel ve yüksek kapasiteli restaurant, büyük zincir marketler kast edilmiştir) kendi çöplerinin atılmasından sorumlu olmalılar. Eğer bu işi yapacak özel firma bulunmaz ise belediye ye daha yüksek ödemeler yapılarak belediyenin daha fazla eleman ve ekipman temin etmesi sağlanmalıdır. Böyle bir yöntem hem adil olacak hem de hizmetin yerine getirilmesini sağlayacaktır. Diğer bir önerimde hafta sonu gelen ve kıyı boylarını kullanan araçlardan 5-10 lira gibi temizlik ücreti alınmalıdır. İstanbul adalarda bile böyle uygulama vardır. Saygılarımla.

  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı