Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Aysan, Ankarada

Belediye Başkanı Aysan, Ankarada

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, değişik bakanlıklarda görüşmelerde bulunmak üzere Ankaraya gitti.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, değişik bakanlıklarda görüşmelerde bulunmak üzere Ankara`ya gitti.
Perşembe gününe kadar bir dizi temaslarda bulunacağı öğrenilen belediye başkanının Ankara gündemi hayli yoğun.
İlçede yapılması planlanan değişik yatırımlarla ilgili bakanlık ve yetkilileri ziyaret edeceği belirtilen Belediye Başkanı Aysan`ın Ankara gündeminden satır başları:
- Kültür ve Turizm bölgesi kapsamında yer alan Kapıdağ Yarımadası`nda, turistik         tesisler ve günü birlik turizme açılacak olan yeni alanlarının tespiti.
-Toplu Konutların inşa edileceği bölge ile Kapıdağ`ı yeni çevre yolunun yapımıyla ilgili planlamalar ve zeytinlik alanları koruma altına alma kaydıyla yeni konut bölgeleri önerileri.
- Küçük konut alanları, Kentsel Gelişim ve Sosyal Altyapı alanlarının belirlenmesi için ilgili kurumlarla görüşmeler yapacak.
-Erdek`te katı atık depolama tesisi olmadığından katı atıkların depolaması ilkel yollarla yapılmakta olup, katı atıklardan sızan zararlı gazlar ve sular doğaya karışmaktadır. Erdek`in doğasının korunması ve katı atıkların çevreye zarar verilmesinin önlenmesi için, Erdek`e Düzenli Katı atık depolama tesisinin kazandırılması.
-Erdek`e, doğal gaz boru hattının gelebilmesi için BOTAŞ yetkilileri ile görüşmelere başlanması.
- İnşaatı yeni tamamlanan ancak henüz iç malzemesi ve eğitim araç gereci bulunmayan Erdek Anaokulu ve Kreşinin, 2011/2012 eğitim-öğretim döneminin 2. yarıyılında eğitim ve öğretime başlayabilmesi için görüşmelerin yapılması.
-Projesi onaylanan Erdek Yat Limanı`nın 2012`de yatırım planına alınması için ilgili bakanlıklarla görüşmelerde bulunulması.
Belediye Başkanı Aysan, yukarıda bahsi geçen yatırımların ilçeye kazandırılmasının yanında, ayrıca hükümetten ilçeye parasal yardım gelmesiyle de ilgili talebinin olacağı kaydedildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli