Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye Başkanı Aysan: Erdekin çıkarlarını hiçe sayan CHPli üyeler hep siyasi hesap peşinde

Belediye Başkanı Aysan: Erdekin çıkarlarını hiçe sayan CHPli üyeler hep siyasi hesap peşinde

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Ağustos ayı meclis toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, CHPli Belediye Meclis Üyelerini ağır bir dille eleştirirken, Erdekin çıkarlarını hiç düşünmüyorlar.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Ağustos ayı meclis toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, CHP`li Belediye Meclis Üyelerini ağır bir dille eleştirirken, "Erdek`in çıkarlarını hiç düşünmüyorlar. Meclise geldiklerinde ya siyasi manevra peşinde koşuyorlar, ya da kritik kararlar vermeleri gereken toplantılara katılmıyorlar" dedi.
Mecliste 6 AKP`liye karşı 9 CHP`li üye bulunduğuna dikkati çeken Başkan Aysan, şu değerlendirmede bulundu:
"Komisyonlarda da çoğunluk, CHP`nin elinde. İşlerine geldiği konuda karar veriyorlar, işlerine gelmediğinde ise komisyonlardan karar çıkarmıyorlar. İşte bunun son örneğini, Kastri bölgesindeki imar plânının görüşüleceği ağustos ayındaki meclis toplantımızda yaşadık. Konuyla ilgili olarak, CHP`lilerin çoğunluğundaki İmar Komisyonu`ndan yine karar çıkmadı. Böyle meclis üyeliği olmaz. Sizi de halk, bizim gibi Erdek`e hizmet için seçti. 
Ama CHP grubu, sorumluluktan kaçıyor. Kastri bölgesindeki sorumluluğu da bize yıkmak isterken, `kararı siz alın` diyor. Tabii, Kastri bölgesindeki sorunun çözümü konusunda riskler ve pürüzler var. Alınacak meclis kararı sonrasında, mağdur olduklarını öne sürecek vatandaşların dava açarak, yapılacak plân değişikliklerinin veya uygulanacak 18`in iptalini isteme hakları bulunuyor. Aslında biz, bu bölgede yerleri bulunan hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek istiyoruz. Ama bunu sağlamak için CHP`lilerle, iyi niyet içinde hareket etmeli ve oybirliğiyle bir karar almak zorundayız. `Siz, karar verin, daha sonra biz, bunun  hesabını sorarız` mantığı ile hareket etmek siyasi ahlâka uymaz. Bu arkadaşlara ve benden önceki malum belediye başkanına soruyorum. Mâdem ki, bu bölgede alınacak karar riskli ve bazı pürüzler var, bize çözüm önerinizi söyleyin.
Yeniden belirtmek isterim ki, Kastri bölgesi için bu meclis mutlaka bir karar almak zorundadır ve bu karara CHP`lilerin de destek vermeleri gerekmektedir. Meclisten kaçmak da çözüm değildir. Zaten artık kaçacak durumları da kalmamıştır. CHP`lilerin çoğunlukta bulunduğu İmar Komisyonu, Kastri ile ilgili kararını almak ve eylül ayı toplantısına getirmek zorundadır. Bu arada biz de, bu konuda halkı bilinçlendirme toplantısı yapacağımız gibi meclisimize şehir plâncılarını da davet ederek, sorunun çözümü için çabalarımızı sürdüreceğiz. Ama Erdek`teki 12.800 seçmen, CHP`nin, 3,5 yıldır belediyemizi çalıştırmamak için ortaya koyduğu engelleri görmektedir. İşte bu sıkıntılar sonucunda, henüz 43 yaşındayken, kalbimdeki üç damar değişti."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli