Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye Başkanı Burhan Karışık’tan açıklama

Belediye Başkanı Burhan Karışık’tan açıklama

Erdek’e barış ve huzur geldi

Erdek Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek belediye başkan adayı Burhan Karışık, “Erdek’te siyaset artık kavgasız sürüyor. Hepimizin amacı Erdek’e en iyi hizmeti üretmek” dedi.

Erdek’te 2,5 yıldan beri sürdürdüğü belediye başkanlığı döneminde siyasetin gerilmemesi ve huzurlu bir ilçe için mücadele verdiğini belirten Karışık, “Erdek, 25 yıldan beri siyasi kavgalardan çok çekti” diye konuştu.

2 YILDIR TURİZMDE ÇOK İYİYİZ

Erdek turizminin son 2 yıldan beri çok iyi geçtiğine işaret eden Karışık, şunları söyledi:

“Önümüzdeki turizm sezonunun da iyi geçeceğine inanıyorum. Biz de temizlik konusuna büyük önem veriyoruz. Bu arada ilçemize yeni ve modern turistik tesisler de geliyor. Önümüzdeki yaz sezonunun ardından Çuğra bölgesine 3 yeni otel daha yapılacak.”

HİÇ ARSA SATMADIK

275 yıl encümen ve meclis üyeliği yaptıktan sonra son 2,5 yıldan beri de belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Karışık, “Belediye başkanı olduğumda belediye memurlarının 13-14, işçilerinin 18 ve şirkette çalışan maaşlı işçilerin ise 22 aylık alacakları vardı. Şimdi kimsenin alacağı yok. Ayrıca belediyenin esnafa borçlarını da ödedik. Eskiden belediyeye malzeme vermek istemeyen esnaf, şimdi rahatlıkla veriyor. Belediyenin halen 975 arsası var. Bugüne kadar hiçbirini satmadık.”

KASTRİ KONUSUNU ÇÖZÜMLEDİK

Erdek’in yıllardır kanayan yarası olan “Kastri İmar Planı”nı çözdüklerini vurgulayan Karışık, “Kastri’de 18. maddeyi uygulayarak bu sorunu çözdük. Büyük ihtimalle nisan ayında bölgedeki yer sahiplerinin tapuları verilecek” dedi.

Kastri’ye, sağlık turizmi kapsamında sağlık oteli yapılacağını belirten Karışık, Kapıdağ’ın da sağlık turizmine öncülük edeceğini açıkladı.

SARI VE İYİ PARTİ

Karışık, Erdek’in önceki belediye başkanı Hüseyin Sarı’nın, 31 Mart seçimi için İYİ Parti’ye destek vermesi konusundaki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

“Hüseyin Sarı’yla birlikte 30 yıl siyaset yaptık. Bu süre içinde kendisine hiçbir yanlışım olmadı. Hatta kendisi, belediye başkanlığı döneminde benim için ‘Burhan ağabeyin imza attığı her yazıya okumadan imzamı koyarım’ derdi. Geçtiğimiz günlerde eşi ile birlikte ben partimin belediye başkan aday adayı

olduk. Genel merkezimiz benim adaylığımı uygun buldu. Diyecek bir şey yok. İYİ Parti’yi desteklemesi de onun tercihidir.”

CHP’DEN AYRILMAYI HİÇBİR ZAMAN DÜŞÜNMEDİM

Kendisi hakkında çıkarılan AK Parti’ye geçeceği iddialarının ise belirli bazı kişiler tarafından çıkarılan yalanlar olduğuna dikkati çeken Karışık, “Evet. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bana böyle bir teklifte bulundu ama hemen reddettim. Ben CHP’li bir ailenin çocuğuyum. Partimden ayrılmayı da hiçbir zaman düşünmedim. Tabii ki Erdek’e hizmet gelmesi için Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacağım. İnanıyorum ki bu seçimde Ahmet Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı olacak ve onunla birlikte Erdek’e en iyi hizmeti vermek için çaba harcayacağım” değerlendirmesinde bulundu.

SEÇİMİ RAHAT KAZANACAĞIM

Zeytinliada’nın ören yeri olarak kullanılması, 20 yıldan beri bitmeyen Kültür Sitesi ve Erdek Stadı’nın son durumu hakkında da bilgiler veren Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, seçimi rahat kazanacağına inandığını vurgulayarak, “Erdek için bugüne kadar 8 kamuoyu anketi yapıldı. Bu anketlerin ortalamasına göre CHP’nin oyu yüzde 64,5, AK Parti’nin yüzde 28,5, İYİ Parti’nin ise yüzde 4’tür” dedi.

ÖNDER BALIKÇI-TUNCAY ERTAN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı